Bækkenbundsøvelser mod impotens

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Genvej til bækkenbundsøvelser
Bækkenbundsøvelser mod impotens

Træn dig ud af erektionsproblemer

Mange mænd oplever fra tid til anden erektionsproblemer (også kaldet impotens) og det er helt normalt. For nogle er det for en periode, mens det for andre ligger mere alvorlige årsager bag. Impotens kan både ses ved, at manden ikke kan få rejsning, får for tidlig udløsning eller har svært opretholde en rejsning under samleje. Men der er ting man selv kan gøre. Ved at træne bækkenbunden, kan du få en hårdere erektion og bedre kontrol over din rejsning.

Det er vigtigt at være opmærksom på at rejsningsproblemer kan skyldes mange andre ting, men det vil aldrig skade med en stærk bækkenbund. Du kan læse om andre årsager til erektionsproblemer i artiklen – Erektionsproblemer – fakta og informationer

Bækkenbunden og rejsningsproblemer

Både mænd og kvinder har en bækkenbundsmuskel. Den er populært sagt kroppens bundprop, og musklen hjælper blandt andet med at holde urin og prutter tilbage. Hos mænd er bækkenbunden også med til at give bedre kontrol over rejsningen og en større nydelse under samleje. Hvis bækkenbudsmusklen ikke trænes bliver den slap med alderen. Det er aldrig for sent at komme i gang. Musklen kan trænes som alle andre muskler i kroppen.

Fordele ved en stærk bækkenbund

Med bækkenbundstræning kan du opnå en hårdere og stærkere erektion, kraftigere orgasmer og bedre kontrol over rejsningen. Du kan holde igen på din udløsning, så du undgår for tidlig sædafgang. Når du lære at lave bækkenbundsøvelser vil du opnå en bedre og dybere bevisthed om dit underliv og du vil få større kontrol over din rejsning og udløsning.

Før du kan lave bækkenbundstræning skal du lave afslapningstræning

Når du vil i gang med bækkenbundsøvelser så er det vigtigt at din bækkenbund er helt afslappet. Derfor skal du starte med at ligge dig på dine knæ og sætte albuerne i gulvet og ligge dit hoved på dine arne. Nu skulle du gerne ligge med rumpen i vejret og nu kan du begynde at slappe af i din bækkenbund. Husk at sprede dine ben lidt så bliver det nemmere at slappe helt af i dit bækken. Når du føler dig helt afslappet i dit bækken så skal du stramme lidt sammen lige som du gør når du vil holde på en prut. Hold den et par sekunder og slap herefter helt af igen. Dette kan du gentage nogle gange. Men hold mest focus på at slappe af. Afslapning i bækken er det der gør at blodet nemmer kan flyde i gennem din bækkenbund.

Bækkenbundsøvelser

For at træne bækkenbundsmuskler er det vigtig at du kan “finde” og aktivere bækkenbunden. Når bækkenbundsmusklerne aktiveres føles det på samme måde som, når du holder en prut tilbage eller når du prøver at trække testiklerne ind i kroppen. Du kan også prøve at holde strålen tilbage, når du tisser. Der findes flere gode øvelser til bækkenbundstræning. En god måde at starte med at træne bækkenbunden på, er ved at med at spænde musklen og holde spændingen i cirka 7 sekunder. Dette gentages 20 gange. I starten kan du med fordel gøre det mens du ligger ned. Med tiden kan du gøre det til en vane at aktivere din bækkenbund flere gange i løbet af dagen, både når du sidder eller står op. Hvis du har mulighed for det så kan du med fordel ligge dig ned på gulvet på alle 4. Sørg for at dine knæ er let spredte og dine håndflader er solidt plantet på gulvet. Herefter løfter du den ene hånd fra gulvet. Nu spændes dine mavemuskler helt naturligt og din bækkenbundsmuskler spændes samtidig. Hold spændingen ca 5 sekunder og slap herefter af i 5 sekunder. Gentag øvelsen 10 gange med hver hånd løftet og gerne hver dag.

Ræk ud efter hjælp

Er du ikke tilfreds med din seksualitet? Eller går du alene med dine erektionsproblemer, så ræk ud efter hjælp. Kurset “Vil du have en stærkere arm” har hjulpet mange ud af erektionsproblemer og impotens.

Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden