Det er aldrig for sent at få et aktivt sexliv

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Genvej til et aktivt sexliv

Det er aldrig for sent at få et aktivt sexliv

Det er aldrig for sent

DET ER ALDRIG FOR SENT AT FÅ ET AKTIVT SEXLIV

Heller ikke selv om man aldrig har haft lyst eller den store interesse for den del af livet.

Jeg er uendelig taknemmelig, over at have det job jeg har. Hvilken gave det er, og hvilken tillid der bliver vist mig, når jeg i Livsglædecentret gang på gang får lov til at modtage mennesker, som har lyst til at rejse ind i deres indre og udforske sig selv og sin seksualitet – og være den der med nærvær følger dem helt der ind, hvor de tør at give slip og mærke sig selv. Det er så super sårbart og sensitivt.

Flere og flere kvinder sidst i halvtredserne og op til halvfjerdserne henvender sig for at få en sexologsnak og en Tantrisk massage. Kvinder som aldrig har opsøgt andre steder eller været seksuelt udfarende eller aktive.

Endnu et besøg af en moden kvinde i tresserne.

Børnene er rejst hjemmefra og børnebørnene er på banen. Men der var noget, der ikke var helt så lykkeligt, og det var hendes seksualitet. Den var så at sige stagneret, og det var mange år siden, der havde været nogen nydelse eller noget samvær med hendes mand. Hun havde ladet det stå hen, ventet og tænkt, at der jo nok skete noget på et eller andet tidspunkt. Men intet skete, og nu tog hun sagen i egen hånd. Hun ville ikke længere finde sig i ikke at blive kysset og ikke at blive holdt om. Noget inde i hende fortalte hende, at der måtte være mere til hende.

Hun kom rystende nervøs, hvilket er helt naturligt, når man kommer til en Tantrisk massage. Hun havde aldrig før talt om sin seksualitet og ej heller ladet en fremmed mand eller kvinde røre sin krop, så det var et stort skridt at sidde og tale om, hvordan hun onanerede til, hendes fantasier og hendes længsler.

Hendes længsel var så stor, og hun fortalte sin seksuelle historie i de smukkeste vendinger. Tårerene piplede frem i den største forløsning over, at der bare blev lyttet til al den indespærrede energi og over befrielsen i at kunne tale om hvordan det var at gemme sig væk og om altid at opfylde alle andres behov og tilsidesætte sig selv. Hvordan det gjorde ondt forskellige steder i kroppen, og den store længsel efter at blive berørt og elsket som den kvinde, hun var.

 

Jeg blev varm om hjertet. Det er så smukt at lytte til et menneske, der åbner sig.

Åbningen forsatte på briksen, hvor hun hengav sig i den smukkeste energi. Hendes åndedræt blev tungt, hun overgav sig til at blive rørt over hele kroppen og hendes køn åbnede sig for at blive masseret og for at mærke nydelsen.

Efterfølgende gik hun derfra med en sitrende glæde og en ny åbning. Klar til at tage endnu mere hånd om sin livskraft og sine glemte drømme. Tiden var moden, og det var nu, at livet skulle leves fuldt ud.

Jeg takker i stor ydmyghed over alle de modne kvinder, som rejser sig for at tage hånd om deres seksualitet. 100 år er ingen alder i dag, så er man 64, ja så er der måske 36 gode år endnu. Hvem ved? Livet er lige nu og her … og det er aldrig for sent.

 
Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden