Et lille stykke magi – Mandens orgasme

Picture of Udgivet 20 November 2023
Udgivet 20 November 2023

Artiklen er skrevet af
- Sanne Mikaela Bazlamit

Mandens orgasme
Du kender nok det magiske øjeblik. Klimaks. Når manden får sin udløsning, og I nærmest smelter sammen.

Mandens magiske orgasme

Du kender nok det magiske øjeblik. Klimaks. Når manden får sin udløsning, og I nærmest smelter sammen i din og mandens orgasme.

Tit taler vi om, at det er netop dét øjeblik, der er orgasmen. Men det er det faktisk ikke … Orgasme og udløsning er i virkeligheden to helt forskellige ting, og når først du lærer at skille de to ad, kan mænd både holde længere og opleve flere orgasmer i træk.

Hvad er en orgasme?

En orgasme er det lille mirakel, som sker, når den seksuelle energi bliver løftet op til et bestemt niveau.

Kvinden kan få mange forskellige orgasmer. Manden kan ikke få så mange, men alligevel kan han faktisk lære at blive multiorgastisk – netop fordi orgasme ikke er det samme som udløsning.

Orgasmen er nemlig mere en følelse dybt indeni. En slags latter, der bevæger sig gennem hele kroppen, og som kan opleves på mange måder:

Som en kildren i hjertet
Som energi, der løber rundt i kroppen
Som noget ubeskriveligt
Som noget uendeligt, der ikke helt kan forklares med ord.

Når en mand lærer at tilbageholde den fysiske udløsning, vil han opleve, at:

  • Han kan blive ved i længere tid
  • Hans orgasme følelse vil vare længere
  • Han føler mere
  • Han beholder sin energi
  • Han gør sin kvinde endnu mere glad
  • Han frigør sig fra følelsen af at ”ville have noget”
  • Han oplever en større frihed i at rumme og være i sin egen lyst

Hvorfor er det så svært med mandens orgasme?

Jamen, så skal manden jo bare lære at holde igen … eller hvad?

Det ville jo være dejligt, hvis det var så enkelt, men naturen er lunefuld. Så den måde, manden er indrettet på, gør det faktisk svært for ham. En kvinde forstår typisk at nyde de små gaver, som kroppen giver: En kilden, en isning, en kort frydefuld berøring – alt sammen noget, der ophober en energi, som kvinden er ekspert i at kunne nyde og give sig hen til.

For manden gælder det derimod, at når han har samlet for meget energi – så skal den ud af kroppen. Nu. På den ene eller anden måde. Det kan være gennem udløsningen, men det kan også ske gennem vredesudbrud og irritation.

Manden har simpelthen sværere ved at kontrollere sin energi. Når den samles, trækker hans bevidsthed sig sammen, og det eneste fokus er at komme af med energien igen, komme væk fra den. Ellers bliver det for intenst, og han føler ikke, han kan være i oplevelsen.

I sengen kan man opleve noget af det samme. På vejen mod udløsningen spænder manden i ansigtet, nærmest som om det er en kamp. Han er ikke ekstatisk – men derimod sammenbidt og målrettet på vej mod at udløse energien, så han igen kan være i sig selv.

Hvad manden kan lære af kvinden

Der er mange grunde til, at det er sådan, men det handler i høj grad om, hvad vi er programmeret til – både fra naturens siden og fra vores kultur.

Manden har en transcendens længsel efter at trække sig væk fra verden, og se den udefra. Han måler sig ofte på undertrykte følelser – tag bare klichéen med, at rigtige mænd aldrig græder. Mænd er mistroiske overfor livet og følelserne. Det er noget ukontrollerbart, og det sætter ham på usikker grund. I stedet for at udforske den følelse og de muligheder, der kan være i den, prøver han at ignorere det og komme væk. Samtidig lever mange mænd i en slags fremmedgørelse af egen krop.

Det betyder også noget, at en mand ikke behøver en kvinde for at tilfredsstille sit eget begær. Han kan være sin egen ø på en helt anden måde, end en kvinde kan og typisk ønsker det.

Her er kvinden indrettet anderledes. Hun kan lide at være i sin krop, og når kroppen aktiveres, nyder hun at gå ind i følelsen. Her kunne manden lære meget alene ved at iagttage kvinden, for hun er en mester i nydelse og hengivelse.

Hvordan opnår mænd multiorgasmer?

Mænd søger ofte at undslippe intense følelser, men det er vigtigt for dem at ændre deres attitude og se det mest ophøjede i kvinder – for derigennem findes vej til at opnå multiorgasmer.

Manden skal lære at forstå, at han er sammen med kvinden for at gøre hende lykkelig. At hun skal kunne stole på ham, lige meget hvilken katastrofe man står i.

Hvis han lærer dette, kan han mestre sin skæbne – ikke kun i forhold til udløsning og orgasme, men i forhold til større harmoni og bevidsthed i det hele taget.

Vejen dertil går gennem at lære at slappe af, være i sine følelser og nyde rejsen:

Tissetricket: Send et signal om at tisse. Det gør, at du afspænder kroppen og bare rolig. Du kommer ikke til at tisse af det, men du vil slappe af i området.

Føle kærlighed: Prøv at gå ind i den kærlighed, du har til din partner. Sæt tempoet ned, hold pause, giv blide berøringer.

Forspil: Bryd det sædvanlige mønster, hvor forspillet er en optakt til at opnå noget. Brug forspillet til at nyde ikke at præstere og til at øve dig i at mærke, hvad der sker. Bed kvinden om at røre kroppen og være aktiv – og mærk berøringerne og lad dig forsvinde ind i dem.

Erotik skal røre hjertet: Hvis ikke du kan føle kærligheden og i stedet haster afsted mod udløsningen, så stop op og vent. Skift måske stilling eller hold en lille pause under det, I gør.

Egen attitude: Vær opmærksom på, hvad er egentlig er bedst for dig. Hvornår er du mest i berøring med dig selv og dine følelser. Ofte har kost, træning, meditation, yoga eller andet har betydning for det, du oplever.

Så kære mand, der er alt at vinde ved at lære at separere orgasmen fra udløsningen. – Og den ekstra gode nyhed er, at du ikke kan fejle.

Før eller siden vil alle komme til at mestre det, hvis bare de gør en indsats.

Livsglædecentret
Den lille vibration finder du på livsglædecentret
Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne Mikaela Bazlamit ejer af Livsglædecentret
Brøndvejen 5
4621 Gadstrup, Roskilde

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden