Ethvert menneske har sin helt egen historie

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Genvej til afsnit

Et hvert menneske har sin helt egen historie

Ethvert menneske har sin helt egen historie

Den historie, som vi hver især skaber i løbet af vores opvækst, bliver til vores sandhed. Den vil ubevidst fylde vores indre tomrum op. Vi tiltrækker senere i livet ubevidst de sandheder, vi kender fra vores opvækst. Vi  gentager dem med vores partner.

At være- og forblive i et kærlighedsforhold, er den største gave. Måske også den sværeste opgave, vi kan få i livet.

Din kæreste er din største læremester

Det er i forholdet, når vi kommer hjem fra job, venner eller fritidsbeskæftigelser, at vi har brug for at

  • give slip
  • have fred
  • være sig selv helt uden krav og uden nogen der fortæller os, hvad vi skal eller ikke skal.

Længsel efter berøring i parforholdet

Vores største længsel er berøring. Når vi berører hinanden, forenes vi, fordi stoffet Oxotycin bliver aktiveret og skaber en forbundethed mellem os.
Derfor er tantramassage et meget virksomt redskab i en terapeutisk behandling. Parret, som kommer i et tantrisk forløb, kommer med et håb om- og en lyst til at genfinde denne forbundethed, så kærligheden kan udfolde sig på ny.

Det allersværeste er at komme tæt på hinanden uden forbehold – og derfor er det en stor hjælp, når en terapeut skaber rummet, som gør det

Nærhed er kodeordet

At komme tæt på hinanden, handler ikke om orgasme, udløsning. Ej heller for kvindens vedkommende at få masseret sine kønsdele. Det handler om at berøre sin kære med den største indfølelse. Den kære, som ligger og overgiver sig til sit eget univers. Alt imens det mennesker, som han/hun måske elsker allermest, berører ham/hende. Guidningen er nærvær- og tilstedevær med den største respekt. Under guidningen vil partneren blive husket på at trække vejret og slippe tankerne. Partneren vil opleve at kunne “læse”, hvordan kæresten har det.

Vores egen historie sidder i kroppen

Alle vores spændinger, følelser og hele vores historie sidder i kroppen sammen med vores overbevisninger.

Samtalen, der finder sted inden tantramassagen påbegyndes, har lukket op for følelserne. Der er kommet en bevidstheden om, hvordan tingene er lige nu. Manden har fortalt, hvad der foregår i ham, og Kvinden fortalt hvad der foregår i hende. Begge med de har kunne udtrykke i det fælles rum.

Hjemmeopgaver

I samtalen kan der ligeledes blive givet hjemmeopgaver, det sker ikke altid. Det afhænger af, hvor parret er i deres proces. Det er vigtigt, at det eventuelle hjemmearbejde fører til en sikker succes. Processen er respekt og tillid til at, hvad der er talt højt og ønsket. Dét vil uvilkårligt blive til virkelighed. Hvordan? I tillid!

Eksempler på hjemmeopgaver

En kvinde, der havde været utro, fik til opgave ikke at dele alt med veninderne, så hele vennekredsen vidste besked. I stedet  skulle hun lære at rumme sine følelser, og dele dem med hendes mand.

Ved utroskab kunne en anden opgave være, at den der havde været utro stillede sig til rådighed med at svare på spørgsmål som: ”Hvor har du været?”, ”hvem har du været sammen med?” osv. for at få genskabt tilliden.

En opgave kunne også være, at parret hver dag skulle se hinanden i øjnene to minutter i træk.

For jer der ikke vil give op

Sanne Mikaela Bazlamit, 21.12.2019

Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden