Havde jeg vidst

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Genvej til afsnit

Mit livs største øjenåbner

Havde jeg på vidst

Dette er en beretning fra en mand, hvis kæreste havde bestilt individuel tantramassage for par.
De skulle lære at give hinanden tantramassage. De havde kendt hinanden i 2½ år. Begge sårbare sjæle med dybe ar fra hver deres livshistorier.

Havde jeg vidst, hvad det var, jeg skulle igennem, inden vi kom til dig, havde jeg sagt nej: Heldigvis vidste jeg det ikke, for dette har været mit livs største øjenåbner. Jeg har på to gange 3 timer på egen krop oplevet noget, der er større, end hvad jeg tidligere har oplevet i hele mit 49-årige liv.

Jeg er en stenmand

Jeg er, hvad man kalder en stenmand, en der ikke åbner sig, en der er svær at komme ind til.
”Sanne; – Du har sikkert hørt det før, men du har en evne til at tale, så man fra første færd føler sig hørt og forstået. Jeg ved ikke, hvordan du gør det, men du åbnede en dør ind til hvem jeg er, hvordan jeg tænker, hvordan jeg føler, hvordan mit liv har været, og hvordan jeg har reageret og handlet på meget smertefulde oplevelser i mit liv. Så smertefulde at de står printet ind i mit liv med datoer og tidspunkter.

Hvis jeg havde vidst, at jeg skulle ligge nøgen, at jeg skulle overgive mig til at mærke mit eget indre, ind i min krop, og at to kvinder skulle massere mig, røre mit allerhelligste, og at jeg skulle føle det som det mest naturlige, at jeg ikke skulle forbinde det med noget seksuelt, det havde ingen kunne fortælle mig. For jeg ville ikke have troet på det.

Intens forløsende samtale

Min kæreste og jeg gennemgik en 2 timers meget intens samtale, hvor vi begge sad og græd, mens vi kiggede hinanden ind i øjnene. Vi fik øje på hver vores meget forskellige mønstre i kommunikation, hvor jeg er et handlingsmenneske, og hun er et følelsesmenneske. Vi fik sagt ord med din guidning og oversættelse, så vi pludselig ikke angreb hinanden eller forsvarede vores synspunkter, men vi kunne lytte ind til det, der lå bagved ordene. Det var magisk.

Større ord kan jeg ikke bruge, det var, som om en masse indre forhæng blev fjernet, og udover det kom jeg til at tænke på oplevelser i mit liv, som jeg havde skubbet væk, for eksempel noget, som hører til det overnaturlige, noget man ikke kan se. Pludselig stod det klart for mig. Hvordan ved jeg ikke. For jeg har ikke tænkt over det før. Men jeg blev bevidst om, at jeg havde lagt låg på episoder i mit liv, som jeg ikke forstod.

Det var for vildt, hvad jeg kunne mærke

Massagen gav mig indsigt i, hvordan jeg havde det i kroppen. Min højre fod var kold, min venstre fod var varm, jeg kunne mærke mine fingre, det var forskel på følelsen i mine skuldre. Selvfølgelig var det rart at få masseret min pik, men det var ikke det, jeg tænkte eller havde fokus på, det var alt det andet, der skete i min krop. Og jeg siger dig, der skete meget i min krop.

Før massagen havde du forklaret, at når vi begynder at massere en mand, så begynder man ved kønnet, det var helt korrekt. Min kæreste fik vist, hvor hårdt hun kan trykke på min pik, hvor meget hun kan hive i den, hvordan hun kan røre ved den i det hele taget, så jeg bare kunne overgive mig i den dybeste tillid. Det er ikke muligt, tænkte jeg, for jeg er et menneske, der skal bruge lang tid for at overgive mig; bare det at sove et andet sted tager dage inden jeg kan have en nattesøvn. Det er det mest grænseoverskridende, jeg nogen sinde har gjort, og det mærkelige er, at jeg ikke følte, at overskred nogen grænser. Jeg mærkede hele tiden mig selv, min krop, mens massagen stod på, og til sidst kunne jeg ikke skelne, om det var min kæreste eller det var dig, der gav massagen. Det gik ud i et. Om det var seksuelt, næ, det var noget andet. Ved den anden session talte vi om min kæreste, som har en smerter i underlivet, og vi talte om en anden måde at have sex på, som ikke er penetrering. Du spurgte, om jeg kunne give det 4 mdr. hvor vi havde sex uden penetrering, var det let for mig at sige ”ja”, for jeg viste nu, at jeg ikke sagde nej til sex men sagt ja til det dybeste nærvær og respekt, jeg i mit liv har oplevet.

Det havde jeg aldrig set komme.

Min kæreste græd af glæde. ”Vil du virkelig gøre det for mig”, udbrød hun. Havde du spurgt mig 2 dage forinden, ville svaret have været nej. Men nu viste jeg, at det jeg ville få, var så meget mere, end jeg i min vildeste fantasi kunne tænke mig til.

Nye redskaber til vores parforhold

Da vi ankom tænkte jeg, at det nok var noget ’hokus pokus,´og da vi gik derfra, havde jeg fået en ny vej til at nå min kæreste og en forståelse for, hvordan vi i vores kærlighed går forbi hinanden. vi har fået redskaber til at opdage, når vi misforstår hinanden, og hvordan vi kan undgå det.
Jeg har fundet ud af, at jeg kan noget, jeg kan se, jeg ved, og jeg kan føle, – jeg har aldrig anerkendt den side af mig selv.

Du har gjort det umulige muligt.
En sej stenmand.

Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden