Hvad er tantramassage

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Seks spørgsmål og svar om tantramassage

Else spørger "Hvad er tantramassage"

Hvad er tantra massage

Kære Susanne

Jeg har brug for viden omkring Tantramassage til en bog om seksualitet og sygdom, som jeg skriver på i øjeblikket, så jeg sender lige et par spørgsmål til dig. Håber du vil bruge et par minutter på at svare på dem så konkret som muligt.
Kh Else Olesen, Sexolog, Ålborg

Stol på dig selv

Kære Else

Du skal lige være opmærksom på, at ikke alle formår at give Tantrisk massage, som jeg foreskriver, da det kræver etik og ubetinget kærlighed fra behandlerens side. Så en gylden regel til modtageren.

Er du utryg, så overgiv dig ikke til vedkommende.

Kh Susanne Mikaella Veierbæk

Der er mange spørgsmål der kan melde sig når vi snakker Tantramassage

Nogle af dem finder du svar på her under men der er flere svar på siden hvor du finder alle FAQ om Tantra

1. Hvad er en Tantramassage?

Tantramassage er en nærværende, sanselig berøring, der handler om at være til stede i nu’et. Intentionen er at give kærlighed til den person der modtager, i den dybeste respekt for det menneskes følelser, tanker, og kropslige reaktioner. Da kønsdelene kan indgå som det mest naturlige, arbejdes der i den seksuelle energi, dog uden at det er sex. Det handler ikke om udløsning eller orgasme, men om at tage en rejse ind det mest smukke, sårbare indre – og erkendelsen af denne sårbarhed, kan efterfølgende skabe transformation og blive til styrke.

Her kan du se meget mere om Tantra massage

2. Kan Tantramassage styrke din bevidsthed om din krop og din seksualitet, når du er ramt af sygdom? Hvordan?

Jeg har en del klienter, der er kommet med div. sygdomme. Nogle med svære kroniske tilstande, som når de har modtaget Tantrisk massage, har oplevet at få total fred for en periode. (Fx Parkinsons-patienter, spastikere, gigtpatienter, fejlopererede og folk med generelle smerter alle mulige steder).

Kroppen har brug for berøring, og en Tantrisk massage-berøring har ikke sæde i smerten. Den tager udgangspunkt i styrken, i det sunde, i kraften i den del, som bærer smerten, men som ikke er smerten. Når vi møder den elskelige del, givende fra den største kærlighed, bliver vores berøring som eliksir til kroppen. Når kroppen bliver berørt på denne måde, slapper den af, for det er det, den søger: kærlighed og accept. I den accept giver kroppen dybe svar fra det indre. For mig at se er det hvad ”sygdom” handler om, læringer på det fysiske plan. Når vi virkelig er til stede i vores krop, som man er i en Tantrisk massage, er der mulighed for åbenbaringer til en dybere bevidsthed.

3. Kan Tantramassage give din seksualitet mening, når du er ramt af seksuelle dysfunktioner? (Fx rejsningsproblemer, manglende evne til orgasme, smerter ved samleje mm) Hvordan?

Som før nævnt, så kommer det an på indfaldsvinklen til den dysfunktionaltitet, som man er i kontakt med. Læg mærke til hvilke ord du siger til dig selv omkring din udfordring. Så en del af spørgsmålet omkring fx rejsningsproblemer er: Hvilke forventninger har du? Din kæreste? Hvad er det rette samleje? Har du elsket med en slap pik? Hvad siger du til dig selv? Her handler det om i massagen at mærke nydelsen i pikken, om den er slap, halvstiv eller stiv uden krav eller forventninger. I den tilstand kommer der en åbning i respekt af én selv, og kroppen mærker, at den bliver mødt af den, som den dybest set længes efter at blive mødt af: ejeren af pikken.

Manglende evne (evnen findes i os alle) (var til et foredrag om kvinders orgasmer, hvor man talte om 64 forskellige slags, med overbygninger og variationer). Den slags ambitioner stammer fra en kontrolteori og har ikke noget at gøre med at mærke sin krop. I en Tantrisk massage er der ingen krav eller forventninger, og derved opbygger personen tilliden til kroppen, mærker hvor det er dejligt, og genvinder på den måde tilliden til kroppens nydelse.

Smerter ved samleje kan afhjælpes ved at den Tantriske massage får kroppen til at slappe af og man lærer at lytte til, hvad der gør godt og hvad der gør mindre godt. På den måde kan man lære at lægge mærke til- og formulere, hvor det føles rart og nydelsesfuldt at blive berørt. Ved smerter, er det vigtigt at være opmærksom på, at der også er noget der føles godt, og det er den vej kommunikationen skal gå. Man kan ved meget, meget blide tryk være med til at løsne for gamle spændinger – og alle følelser som dette måtte udløse, bliver naturligvis respekteret.

4. Hvordan kan Tantramassage være med til at skabe/genfinde din seksualitet efter sygdom?

Sygdom er i kroppen, og en Tantrisk massage er fysisk, omhandlende kærlighed og respekt. Kroppen har brug for at blive rørt i den energi, hvor den bliver set som værende fuldstændig okay, ligegyldigt omstændighederne, og på den måde healer- og giver en Tantrisk massage tro på kroppens kræfter. Da vores seksualitet jo er forbundet med det rare, er massagen efterfølgende opbyggelig for vores seksualitet.

5. Kan alle lære at give Tantramassage?

Ja, alle kan lære at give Tantrisk massage.

Kan alle lære at give tantra massage?

6. Kan Tantramassage erstatte “alm.” sex? Hvordan?

Tantramassage erstatter ikke sex, men man kan sige, at det nærer det omsorgsfulde, det kærlige og forspillet, der hvor hele kroppen er i centrum. Tantramassage er med til at give tid, nærvær, og til at lære den enkelte endnu mere om sin egen krop.

Man må spørge sig selv om, hvad det er, man vil erstatte? Og hvad alm. sex er? Er det 10 min. – spred benene – ind og ud?

Sex er efterfølgende opmærksomhed på grænser, leg, det sjove, det tunge, hele spektret af den seksuelle leg, for det par, som vil udforske seksualitetens mange facetter.

Hvad er tantra massage
Er tantra massage for alle
Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden