Ikke alle har lyst

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Genvej til lyst

Ikke alle har lyst

Ikke alle har lyst

Det er ikke alle, der har lyst til sex, eller har lyst til at have lyst.

”Jeg vil gerne have en oplevelse”, ”Jeg har læst det skulle være godt”, jeg spurgte mere ind til, hvad han viste om tantra, og som så mange andre, svarede han at han ikke vidste så meget, men havde hørt, at det skulle være godt, og så ville han gerne have en seksuel oplevelse. Jeg fortalte videre, at intet seksuelt forgik i Livsglædecentret, men at vi massere i den seksuelle energi, som oversat er livskraft, kreativitet og fantasi. Jeg fortalte videre, at det eneste han skulle, når han nøgen lå på briksen, var at trække vejret, lade sin krop bevæge sig som den havde lyst til og give slip på udåndingen og de lyde der måtte komme. Vi er så vandt til, at når man overgiver sig til sine sanselighed, så skal man give igen, i tantramassagen vil den, der ligger på briksen opleve at komme dybere eller højere uden at der foregår andet end en forløsning på et plan, der kan være svært at beskrive, det skal opleves. Her skal man blot tage imod. Massøren er giveren.

Jeg spurgte til hans seksuelle liv, det var der ikke meget af, livet gik op i arbejde og interesser. Og han savnede det ikke. Hvad med din kone? ”Det ved jeg ikke, jeg tror at hun har det på samme måde” Har du spurgt hende? ”Næ” svarede han. Jeg sagde til ham, at selvom han ikke havde så meget lyst, så kunne det være en god ide, at spørge hende fx: ”Kære skat, jeg elsker dig og jeg er tilfreds med vores sexliv, jeg har aldrig haft det store behov, jeg tænkte bare, hvordan er det for dig, er du tilfreds?

Vi talte videre, mange par, der har levet sammen længe, har fået skabt en hverdag, hvor tingene glider, og der ikke er de store kontroverser. De tager hinanden for givet, og de tror at de kender hinanden. Min erfaringer er når par kommer i Livsglædecentret, og når jeg begynder at stille spørgsmål, det kan være lige fra om de kender hinanden lyster, om den anden onanere, hvor tit og til hvilke fantasier. Det kan være spørgsmål, som opstår i den samtale, som der er i gang, hvor de begge får mulighed for at dvæle, mærke og tænke. Det kan fx være om de bader sammen, den ene har lysten til at røre, men at man er holdt op, fordi han/hun blev afvist for 7 år siden.

Intimiteten er limen i et parforhold, og der er uendelig mange måder at dyrke den på.

Han fik massage, efter massagen, kiggede han på mig ”Det var godt nok en oplevelse, sådan har jeg aldrig haft det før, jeg er helt stille, der er ro – hvem der bare kunne være alene et par timer

Sanne Mikaela Bazlamit

 
Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden