Julefrokost sex

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Farlige uforpligtende knald

Farlige knald til julefrokosten men resultater kan være nedslående

Julefrokost sex

Interview i Roskilde Avis, 11. september, 2013

Amoriner har ofte gode vilkår, når snaps, leverpostej og andre julegodter kommer på bordet. Julefrokost sex er ikke en ukendt aktivitet – men resultatet er ofte nedslående

Blandt andet Lise Nørgaard beskrev i titlen på en novellesamling julen som hjerternes fest. Men på trods af de romantiske billeder denne beskrivelse kan fremkalde, kan kombinationen af for festlige hjerter og julefrokoster give problemer, hvis Amors pile flyver ukontrolleret.

Susanne Mikaella Veierbæk er sexolog med base i Gadstrup og har igennem sin karriere ofte set, hvad julefrokoster kan få folk til at bedrive.

 • Med julefrokoster er der opstået en form for accept af, at der kan ske noget utraditionelt, og så er det gerne en fest, hvor der er lagt op til at man smider hæmningerne og drikker løs, siger hun og fortsætter:
 • Hvis man så har gået lidt og flirtet med en person på jobbet i året op til, sker det, at tingene udvikler sig til noget andet under de mere løsslupne omstændigheder.

Susanne Mikaella Veierbæk mener, at man som par bør lave en aftale om, hvad der er okay at gøre til en julefrokost. Kun hvis aftalen brydes er der tale om utroskab.

(Foto: Erling J.)

Tale er nøglen

Hvis man er enlig er skaden ved en lidenskabelig julefrokost ofte til at overskue. Men bare fordi man er i parforhold, kan man stadig risikere, at der sker en smutter. Ofte er julefrokoster kun for de ansatte på en arbejdsplads, så hvis man i løbet af festen finder sig selv i en fristende situation, sker det langt væk fra ens partner. Her kan det ifølge Susanne Mikaella Veierbæk være vigtigt, at man kommer ordentligt forberedt til julefrokosterne, hvis man vil undgå katastrofer.
 • Jeg mener, det er meget vigtigt, at par tager sig tid til at tale om, hvad der kan ske til en julefrokost, og hvad der er okay at gøre.
 • Jeg har oplevet meget vide definitioner på ordet utroskab, der spandt lige fra, at onani var utroskab til at sex med andre var okay, fortæller hun.

Utroskab som terapi

Uanset om man har snakket eller ej er der ifølge sexologen ingen sikker måde at undgå prøvelser i forbindelse med julefrokoster. Snak kan altså ikke udrydde sidespring. Men Susanne Mikaella Veierbæk mener ikke, at en enkelt fejltagelse ved en julefrokost behøver betyde enden på et parforhold.

 • Jeg mener, at utroskab er et symptom på, at der er noget helt galt i et forhold, så i stedet for at reagere helt vildt, skal man måske tage chancen for at overveje, hvad man føler for hinanden.
 • Jeg har oplevet forhold, hvor et sidespring endte med at blive rigtig godt, fordi det fik parret til at tænke anderledes på hinanden og tvang dem til at tage stilling til, om de faktisk ønskede forholdet, siger sexologen.

Uskyldig leg til julefrokoster kan lede til anger og knuste hjerter. (Foto: Colourbox.com)

Farlige knald til julefrokosten

Julefrokost sex er ikke sund sex

Forberedelse og overvejelse synes altså at være en god måde at undgå gråd og knuste hjerter efter en julefrokost. Men selv hvis der er helt rene linjer, og alle de involverede parter i en julefrokost sex -affære er afklaret med konsekvenserne, er Susanne Mikaella Veierbæk alligevel lidt loren ved konceptet.
 • Der er selvfølgelig tilfælde, hvor alting er fint og rart, men de fleste af os ved vel, hvor meget bedre det er at være sammen med nogen, når man er klar i hovedet og har god tid.
 • Efter min mening er sex til julefrokoster sjældent rigtig sundt, da det ikke opfylder andet end noget rent fysisk.

Sexologiens råd

 1. Jalousien må ikke få overtaget i et forhold, og man kan derfor ikke holde nogen fra at gå til en julefrokost, fordi man er bange for konsekvenserne. I stedet skal man tale om tingene
 2. Fuldskab er ingen undskyldning for noget.
 3. Hvis man som del af et forhold skulle falde for fristelsen og dermed bryde den aftale, man har med sin partner, skal man forberede sig på, at konsekvenserne får langvarig effekt.
 4. Ønsker man at bevare sit forhold, bør man vente med at fortælle om sin fejltagelse, til man selv ved, hvad den betyder. Desuden skal man kun dele hændelsen med sin partner, når det går godt.
 5. Når man har fortalt om brøden, skal man give plads til, at partneren kan komme af med sin vrede og sorg.
 6. Man kan lære mere om at undgå livets seksuelle faldgruber på www.livsglaedecentret.dk
Livsglædecentret udbyder både samtaler om sexologi og parterapi

Sexolog og Parterapeut

Sanne Mikaela Bazlamit anbefaler at man samler appetit ude og sørger for at stille lysten hjemme. Det kan have fatale konsekvenser med en god gang julefrokost sex.
Sexolog Sanne Mikaela Bazlamit
Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden