Karin og Bent er som nyforelskede igen

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Genvej til Nyforelskelse

Karin og Bent er som nyforelskede igen

Karin og Bent

Karin og Bent Hansens forhold er blomstret op igen, efter de har lært at give og modtage tantramassage i Livsglædecentret i Salløv ved Roskilde.

Efter mere end 30 års samliv og flere sygdomme hos begge parter, havde Karin og Bent Hansen brug for inspiration til deres parforhold og måden, de var sammen på.

”Hvis man ikke lige har lyst, så har bare det at være nærværende og massere hinanden også utrolig stor betydning. Det her har betydet så meget, og når vi har været på besøg hos Susanne, så flyver vi nærmest hele vejen hjem.” Bent Hansen.

Tekst: Malene Koops Grønborg
Foto: Kim Rasmussen

Leddegigt. Nye hofter. Kunstigt spiserør. Osteoporose. Kroniske smerter. Der kan være mange årsager til, at sex og samvær pludselig kan blive en by i Rusland for par, og det behøver slet ikke være fordi, at kærligheden ikke er der. For Karin og Bent Hansen fra Vordingborg var det sygdom og smerter, der fik dem til at kontakte Susanne Mikaella Veierbæk fra Livsglædecentret.

– Vi får begge smertestillende medicin, og vi har på grund af blandt andet smerter haft lidt småproblemer med at finde ud af at være nærværende overfor hinanden, fortæller Bent Hansen, der selv har fået to nye hofter, nye nakkehvirvler, nyt spiserør og har fået fjernet sin galdeblære, fordi den sprang.
Han er førtidspensionist, mens hans kone Karin er sygemeldt på grund af leddegigt, slidgigt og osteoporose.

Få løsnet op

Parret har været sammen i 36 år og været gift i snart 30 år, men for nogle år siden begyndte det at blive sjældnere og sjældnere, at de to var sammen seksuelt. Så da Bent Hansen læste om tantramassage hos Susanne Mikaella Veierbæk i Livsglædecentret i Salløv lidt uden for Roskilde, spurgte han sin kone, om det måske kunne være noget for dem. Karin Hansen sagde ja, og de to startede for tre år siden med at komme i Livsglædecentret, hvor de har lært både at give og at modtage tantramassage.

– Jeg var meget genert i starten, men Susanne har virkelig hjulpet mig med at få løsnet op. Det er ligesom om, vi er helt nyforelskede igen. Det siger vores børn også, smiler Karin Hansen.

I Livsglædecentret handler det om at lære hinanden og hinandens kroppe at kende på en ny måde. For selvom man har været sammen i mange år, så kan man enten have fået fysiske problemer, eller man kan også helt naturligt være gledet lidt fra hinanden, og man har måske glemt nærvær og nænsomhed, fortæller Susanne Mikaella Veierbæk, der er indehaver af Livsglædecentret.

– Det, jeg gør, er, at jeg både snakker med parret om, hvad det er, de har brug for, og om hvorfor, de er kommet til mig. Og i selve tantraen lærer de hinandens kropssignaler at kende og lærer at berøre hinanden på en måde, hvor det ikke nødvendigvis skal handle om sex, men om at komme ind og røre ved hinandens liv, fortæller hun.

– I tantramassage går man ind og berører hele kroppen. Man rører ved hinanden, men der er ikke fokus på det seksuelle. Der er ikke fokus på, at hun skal åbne sig for ham eller at han skal få udløsning. Det handler om at lytte til hinanden og mærke hinanden gennem berøring. Den stærkeste måde at hele på er gennem kærlighed, siger Susanne Mikaella Veierbæk.

Par, der har levet sammen i lang tid, har så meget dybde. De har været igennem mange ting sammen og har et stabilt fundament. De har også en stor tillid og tryghed ved hinanden, og det er der, man ikke skal give op, men se at der er noget, og at dette kan blive endnu bedre.

Mange kunne lære noget

Besøgene i Livsglædecentret har for Karin og Bent Hansen betydet, at de har fået det seksuelle tilbage i deres forhold, de er blevet bedre til at mærke hinanden, og de giver jævnligt hinanden tantramassage og har også købt en briks til formålet.

– Jeg mener, det her burde være på recept. Mennesker har brug for det her ligesom al anden terapi. Jeg er sikker på, det kan hjælpe mange til et meget bedre parforhold, siger Bent Hansen.

– Hvis en af os har smerter, så kan vi tage på hinanden på en anden måde. Det kunne mange mennesker lære noget af. For hvis den ene begynder at isolere sig, så tror partneren jo, det er den, der er noget galt med, siger han.

Hos Karin og Bent Hansen har det været flere års sygdom og smerter, der har betydet, at de både sensuelt og seksuelt er kommet lidt væk fra hinanden, men der kan være mange andre årsager, og det vil Susanne Mikaella Veierbæk gerne hjælpe med.

– Hos Karin og Bent er der nogle fysiske problemer, men for nogen handler det også om, at man er gledet fra hinanden efter mange år. Så man skal finde tilbage til, hvordan man husker på hinanden, husker seksualiteten og berøring og gnisten. Det rykker virkelig noget at lære at røre ved hinanden, siger Susanne Mikaella Veierbæk.

– Der kan være meget skyld og skam, og man kan have glemt, hvordan man ligger sammen i sengen. Der kan også være mange afvisninger. Men her fjerner vi alt om, at man skal præstere, for man skal i stedet være nærværende over for hinanden som par. Man skal genhuske seksualiteten og berøre frem for at snakke. Jeg kan også give ny inspiration og forslag til andre måder at være seksuelt sammen på og få nærværet ind i parlivet, siger hun.

I hvert fald har tantramassagen betydet utrolig meget for Karin og Bent Hansen, og selvom de har lært at massere hinanden, kommer de også stadig i Livsglædecentret for at snakke med Susanne Mikaella Veierbæk, men også for at få massage og få nye ideer med hjem.

– Hvis man ikke lige har lyst, så har bare det at være nærværende og massere hinanden også utrolig stor betydning. Det her har betydet så meget, og når vi har været på besøg hos Susanne, så flyver vi nærmest hele vejen hjem, smiler Bent Hansen.

FAKTA

  • Tantra er godt for par, som ønsker at udvikle sig sammen, og hvor det intime måske er gået i stå.
  • Tantra er en gammel viden, der stammer fra østen og handler om nærvær og bevidsthed i nuet.
  • Tantra kan transformere den seksuelle energi, så man kommer til at opleve sig selv på helt nye planer.
  • Tantra kan hjælpe til at få mere energi og blive mere afstresset.
  • Tantra er at mærke, anerkende og respektere alle aspekter af sig selv.

Tantra på dvd

Tantra – nu på dvd. Susanne Mikaella Veierbæk fra Livsglædecentret har fået sit ønske opfyldt. Så nu har alle mulighed for at lære om tantramassage.

Susanne Mikaella Veierbæk har netop udgivet en dvd, hvor man kan lære om tantramassage. l mere end to år har Susanne Mikaella ønsket at lave en dvd, hvor man kan lære at give tantramassage både til mænd og kvinder, og den drøm er nu gået i opfyldelse. Midt i december udkom nemlig dvd’en »Tantra for Livet«, hvor man kan se Susanne Mikaella Veierbæk fra Livsglædecentret lave tantramassage på både en mand og en kvinde, og man får forklaret, hvordan man forbereder sig på en tantramassage.

– Nogle mennesker er jo modige og tør komme herud til mig. Men man er jo nøgen, og kønsdelene bliver masseret, og mange har ikke modet til at skulle gøre det her hos mig, siger Susanne Mikaella Veierbæk.

– Men jeg vil gerne sørge for, at alle har mulighed for at lære det, og derfor kan man nu gøre det derhjemme, siger hun.

Som forberedelse til en tantramassage nævner hun, at man skal skabe det trygge rum, dække op så der er klar til massage, sørge for at rummet er varmt og eventuelt tænde stearinlys. Derudover skal man også sørge for opvarmet olie, slukke telefonen og reservere de næste timer til hinanden så man ikke bliver forstyrret.

– Og så kan man jo pynte lidt op og sørge for lidt lækkert musik, hvis man har lyst, siger hun.

Dvd’en udkom den 11. december, og målgruppen er især voksne, hvor parlivet er blevet en vane, eller som har brug for ny inspiration til et allerede godt samliv.

– Jeg har en del, der kommer her i Livsglædecentret i alderen 50-80 år, og jeg ser, at der er et stigende behov. Der er ikke mange der vil finde sig i, at seksualiteten bliver lukket ned. Og man kan roligt sige, at så længe vi trækker vejret, er der brug for intimitet, siger Susanne Mikaella Veierbæk.

Dvd’en kan købes hos Forlaget 180.

 
Karin og Bent nyforelskede igen
Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden