Få mere lyst ved massage af kønsdele

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Genvej til afsnit

Få mere lyst

Bogen-Faa-mere-lyst-scaled-400x516

Uddrag af bogen: “Få mere lyst” af læge og sexolog Jesper Bay-Hansen. (Udkommet 28. sept. 2012).Efter at have modtaget en Tantramassage af mig i Livsglædecentret, skriver han, s. 273-275:

Tantramassage

Min nysgerrighed har også budt mig at prøve tantramassage. Det er en massageform, som praktiseres meget forskelligt, afhængig af hvilken tantramassør man opsøger. Nogle steder masseres kvindens skede = yonimassage. Nogle massører tilbyder også massage af mandens penis (= lingammassage) og øvrige udrustning. Massagen kan opfattes som en hybrid bestående af sanselig intimmassage, meditation og spiritualitet. Jeg vidste på forhånd, at den spirituelle komponent ville blive en udfordring for mig.

Jeg tog til en tantramassør , som jeg havde valgt, da jeg havde tillid til hendes etik og respekt for menneskers forskellige grænser. Jeg frygtede nu ikke, at mine grænser ville blive overskredet. Jeg frygtede det endnu mindre efter, at massøren havde informeret mig om, at jeg kunne sige fra når som helst under massagen. Jeg fik også at vide, at massagen skulle ses som en behandling, hvor jeg var modtager, og massøren giver. Det havde jeg det fint med. Min største frygt var nok, at den spirituelle komponent kunne vise sig svært fordøjelig for mig. Inden massagen blev jeg spurgt ud til mine ønsker og særlige fokusområder for massagen. Jeg havde haft en meget travl uge, så jeg var meget i mit hoved, og mine skuldre var stille og roligt krøbet op mod ørerne, og jeg spændte i kæberne. Så massage af nakke, skuldre, tindinger og kæber ville passe mig fint.

Under den indledende samtale kunne jeg ikke undgå at læse teksten på et lille skilt ind til massagerummet. På skiltet stod: ”’Det er umuligt’, sagde tvivlen. ’Det er farligt’, sagde frygten. ’Det er unødvendigt’, sagde fornuften. ’Gør det alligevel’, sagde hjertet.” Jeg lyttede til hjertet og lod mig guide ind i massagerummet. Rummet var simpelt indrettet med en massagebriks, en gasvarmer, en kvindeskulptur, en buddhafigur og andre små genstande, der vakte minder fra min første og eneste rygsækrejse til Indien. I den ene ende af rummet var der et lille vindue med matteret glas, men ellers sluttede væggene sig omkring massagebriksen i midten. Det gav rummet en huleagtig, intim atmosfære. Inden massagen blev jeg bedt om at tænde tre lys i messingstager. De stod på gulvet ved hovedenden af lejet. For hvert lys, jeg tændte, skulle jeg udtrykke en ting, jeg gerne ville have ud af massagen, eller en ting, jeg ville give slip på. Jeg ønskede en afstressende effekt, at få skuldrene til at falde ned igen og en generel grounding.

Så lagde jeg mig nøgen på lejet, på ryggen som instrueret. Jeg lukkede øjnene, da jeg erfaringsmæssigt ved, at det gør noget godt for min evne til at sanse. Jeg var ikke i tvivl om massørens første massagegreb: Det gik fra pande til pik. Jeg var blevet ”advaret” om denne kickstart, men det gav nu et lille gib i mig alligevel, også selvom det var rolige, omsorgsfulde hænder, der rørte ved min krop. Derefter fulgte en blid, sanselig massage af mave, bryst, arme og ben i så ganske rigelige mængder varm, duftneutral mandelolie. Også bækkenbund og kønsdele fik en blid omgang i rigelige mængder olie. Det var intimmassage, men jeg oplevede det hverken frækt, erotisk eller forførende. Det var sanseligt og fik mig til at slappe af. Jeg har i tidens løb fået massage af mange forskellige massører, lige fra aromaterapeutisk massage til sportsmassage og prismæssigt fra den billigste strandmassage på thailandske strande til Ole Henriksens eksklusive helkropsmassage, men ingen massør har før været så moderligt opmærksom på min krop før. Massøren havde hele tiden direkte kontakt med min krop. Selv når der blev pøset mere af den varme mandelolie på kroppen, så var der mindst en finger på min krop. For mig gav det trygheds- og nærhedsfølelse, at jeg ikke blev ”sluppet” på noget tidspunkt i massagen.

I slutningen af massagen blev jeg spurgt til, hvad mit hjerte fortalte mig. Det tog mig lidt tid at svare, da jeg var behageligt afslappet og faldet ned i et lavere tempo og var mere i min krop end i mit hoved. Jeg mærkede efter og kom til, at mit hjerte sagde: ”Vær der”. Det var også ord, jeg gentog i en samtale med massøren efter massagen.

Når jeg ser tilbage på mit udbytte af de to timers massage inklusive samtale før og efter, så vil jeg give massagen 2½ lys ud af 3 mulige. Massagen havde fået mig til at slappe af, og den havde fået mine skuldre til at falde halvvejs på plads, dog uden at der var blevet fokuseret specielt på mine problemområder. Jeg havde også genvundet noget af jordforbindelsen, og min vejrtrækning var blevet dybere og roligere.

Når jeg ser tilbage, tænker jeg, at denne form for tantramassage kan være et bud på en bevidsthedsudvidende, ned-i-kroppen-oplevelse for udvalgte mennesker, der ikke afskrækkes af den meget intime og direkte kropskontakt.

Som jeg har beskrevet i afsnittet om at få massage og massere sig til lyst, så er der flere forhold, man gør klogt i at overveje inden en tantramassage. Man kan opfatte massagen som en intim behandling, hvorunder der sanses og mediteres, og hjertet får talerum. Det er også vigtigt, at man ikke går ind til massagen for at få en fræk sexoplevelse eller med forventning om ”ekstra ydelser”. Selvom massagen måtte vække lyst, hengemte seksuelle energier og åbne for skuffen med følelser, så er det vigtigt, at massøren ikke gøres til genstand for din lidenskab. I tilfælde, hvor massøren mærker lyst og seksuel tiltrækning af klienten, er det lige så vigtigt, at massøren ikke involverer klienten heri. Etikken hos tantramassøren må være i orden. Dertil har klienten i mange tilfælde et seksuelt problem, der måske netop er årsagen til kontakten til tantramassøren. Og det seksuelle problem gør klienten særligt sårbar. Ligesom ved sensualitetstræning kan der dukke alverdens problemer fra fortiden op, det er bestemt ikke uproblematisk. Det er forhold, der ikke må glemmes eller bagatelliseres.

Jeg har nu beskrevet aspekter af intimitet og tantra. Mange mænd føler sig ”på udebane”, som en klient udtrykte det, når emnet falder på intimitet og tantra, dels fordi fokus fjernes fra orgasmen og udløsningen, dels fordi mandens rolle som den aktive part minimeres. Det er uvant og svært for mange mænd. Jeg vil derfor gå til stålet og starte med at beskrive lystkonservering for mænd. Intet er mere lystslukkende, end når manden kommer for hurtigt. Jeg vil dernæst beskrive lystvækkere hos manden og kvinden.

Videre læsning i bogen.

Kontakt

Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden