Min kone har været udsat for incest

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Udsat for incest

En mand henvender sig, han har forsøgt at få hjælp mange andre steder

udsat for incest

Statistikken siger, at hver 8. pige har været udsat for incest, og det er da heller ikke usædvanligt for mig, at få henvendelser fra kvinder og mænd i den anledning. – En del af de kvinder, der kommer i Livsglædecentret, kommer for at få hjælp til at frigive kroppens historie, som kan forløses ved samtale alene, eller ved samtale kombineret med tantra massage.

Min kone har været udsat for incest

Det, der var nyt for mig, med denne mand, var, at han havde ringet rundt til flere forskellige behandlere og institutioner for at få hjælp, og at de alle havde sagt nej. Han havde hele tiden stødt panden mod en mur og kun fået afslag på sine forespørgsler. Hans kone havde været udsat for incest i sin ungdom, uden at han kunne fortælle detaljeret om hvordan, for det havde hun lukket af for at tale om. Hun havde fortalt om det i starten af deres forhold, som nu lå 15 år tilbage i tiden, og siden da, havde hun sagt, ”det taler vi ikke om”, hvis han havde prøvet at berøre emnet. Så det var blevet et tabu og en forhindring, som skabte en barriere i deres intime samliv.

Undersøgelsesfasen

Jeg spurgte ind til problematikken, og gav ham nogle råd til, hvordan han kunne nå hende, og hvordan han skulle være opmærksom på hendes krops signaler m.m.

Jeg har forsøgt, jeg siger dig, jeg har forsøgt, hun vil ikke og jeg vil ikke være hendes terapeut. Jeg er kommet her, fordi jeg vil have hjælp”.

Han kunne ikke længere holde sig selv ud, hans vrede og irritation, hans uhensigtsmæssige eksplosioner overfor børnene og overfor sine kollegaer.

Det var ikke fordi, de ikke havde sex, fortalte han, det havde de mindst tre gange om ugen.
Mange ville formodentlig se det som et drømme scenarium, for det kunne foregå alle steder og på alle tider af døgnet, lige fra det hurtige, til det hvor man gav sig selv lidt mere tid. Hun var der bare ikke! Hun gav sin krop, men gemte sin sjæl.

Hun er den skønneste, den smukkeste, den klogeste og den bedste mor for vores børn, familie og venner”.

Han savnede hende

Men i forbindelse med det seksuelle kunne han ikke komme følelsesmæssigt tæt på hende. Han havde forgæves forsøgt at tale med hende om det, og nu var hans indre ved at koge over i frustration og ensomhedsfølelse.

”JEG kan ikke mere”, sagde han med tårerne trillende ned af kinderne.

Mænd vil generelt gerne handle sig ud af problemerne, og han havde da også gjort alt for at imødekomme- og hjælpe hende, og sad nu tilbage med følelsen af ikke at kunne gøre det rigtige. Han var meget ked af det, havde også prøvet helt at undlade at have sex, og det havde heller ikke været løsningen.

Det er tid til at give slip

”Du kan ikke gøre noget, hvis ikke hun vil arbejde med sig selv”, måtte jeg sige til ham. ”Det er som med hesten, man kan trække til truget – men drikke, det skal den selv”.

Så han havde nu taget sit savn alvorligt, og havde valgt at ville have det godt med sig selv og få glæden igen og havde i al sin sårbarhed søgt efter hjælpen til dette i Livsglædecentret. Jeg kunne give ham den fornødne støtte til at finde ind i sig selv, så han dermed kunne blive i stand til at stå ved sig selv og modtage den indre kærlighed og det nærvær, som han længtes efter og savnede sammen med sin kone.

Mens vi talte, kom der flere tårer, og så blev det tid til at gå ind i tantramassage-rummet for at modtage en tantramassage.

Efter tantra massagen så han på mig og sagde at han aldrig før havde oplevet så meget nærvær, og at hans krop var fyldt helt op, og lige inden han gik ud af døren, var hans sidste ord:

”Dette kommer til at forandre mit liv. Tak”.

Sexolog Sanne Mikaela Bazlamit

Efterord af Sexolog Sanne Mikaela Bazlamit

Når du ændrer dig selv, så vil der ske noget i dit forhold, det er uundgåeligt. Når modet til forandring kommer til den ene part i et forhold, og denne vælger at ville mere sammen med sin partner, er det min erfaring, at det kan skabe en del uro og kommunikation i parforholdet.
Ikke at gøre noget er til gengæld at skabe større afstand i forholdet, hvilket i sidste ende kan føre til skilsmisse.

Sanne Mikaela Bazlamit
Livsglædecentret, 2017

Vil du have transformeret dine overbevisninger? Lærer at rumme og kommunikere det svære? Læs mere om tantramassage her

Kontakt

Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden