Mit livs bedste oplevelse

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Genvej til mit livs oplevelse

Mit livs bedste oplevelse

Mit livs bedste oplevelse

Jeg elsker dig

Jeg er sårbar

De kom ind, et nydeligt par sidst i 30’erne. Han var klædt i cowboybukser og en lækker trøje, hun i en pæn kjole, der fremhævede hendes skønhed. Han havde bestilt en tantramassage for par. En enkelt session. For det meste når det sker, så er det en gave, en forkælelse og det var det også denne gang:

Han satte sig, og hun satte sig. Som altid ved jeg aldrig, hvad vi skal tale om, eller hvad der kommer op, i den 1½ time vi har inden massagen. I dette tilfælde var det kvinden der skulle modtage.

I samtalen kan der tales om alt mellem himmel og jord. Den handler dybest set om at få skabt den tillid der skal til, for at man kan åbne sig for nøgenheden, for hinanden og ikke mindst overfor at jeg nu er en del af et meget intimt rum – det rum og det nærvær, hvor vi viser, hvem vi er, hvor der ikke er tabuer, og hvor lyde, følelser, tanker og historier har sit eget liv. For lige der – der lever vi – lige der – der står tiden stille. Lige der, er der intet andet end nærvær, hvor tolerance og kærlighed har sit sæde.

Jeg så på ham, hans krop var som en spændt flitsbue, og øjnene var tårefyldte.
Hun var der, og jeg mærkede et rum af følelser og distance.

-Velkommen til, hvad har så bragt jer til Livsglædecentret?

De fortalte, at det var et mirakel, at de stadig var sammen, at det havde været nogle benhårde sidste 3 år. Forhistorien var 20 år sammen og 3 børn. De sidste 3 år uden meget intimitet og seksualitet og med udfordringer som jeg kun kunne tænke mig til, og ikke gik nærmere ind i, for egentlig så var det uvæsentligt nu.

De længtes på hver deres måde efter at være tætte og have en samhørighed.

Jeg kiggede på ham, så hans smerte og sagde

– Det er okay at græde.

Og så væltede tårerne frem, og han græd og han græd.

Jeg bad dem sætte sig overfor hinanden på hver deres stol uden bord imellem. Og jeg bad dem lukke øjnene, trække vejret ind og mærke deres fødder. Når de åbnede øjnene skulle de være opmærksomme på deres egen vejrtrækning, mens de med begge øjne kiggede ind i den andens venstre øje.

Jeg lod dem sidde der og trække vejret, mens jeg talte hendes følelser, gav dem ord, mens jeg fortalte om hans følelser og gav dem ord. De sad og kiggede i hinandens sjæl, og mærkede den store smerte de havde været igennem sammen, og som havde skabt den afstand, de nu sad i. Flere gange bad jeg dem lukke øjnene, blive i deres eget og mærke. Inden jeg bad dem åbne øjnene igen. Så kom hendes tårer, og de kunne græde i fællesskab. De kunne forløse smerten sammen, for nu var der åbenhed. En stor forandring var sket. Jeg forlod lokalet i 10 minutter, og de talte og de talte og de talte.

Da jeg kom tilbage var det tid til tantramassage.

Han spurgte:

-Hvordan vidste du, hvad du skulle spørge om eller sige?

Efter tantramassagen sagde hun:

-Dette har været mit livs bedste oplevelse.

Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden