Når utroskaben bliver en gave

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Genvej til afsnit

Når utroskaben bliver en gave

Når utroskaben bliver en gave

Det kræver mod og tillid at gå utroskaben igennem og komme sammen ud på den anden side. Det kræver også, at der er nogen til at hjælpe undervejs, men de der tør gå vejen, får rigtig meget igen.

Der kan være mange årsager til, at man kommer til en session i Livsglædecentret, men utroskab er blandt de helt almindelige.

Når parret tager hinanden for givet

Hvor mange par kender ikke det, at være blevet en vane for hinanden og tage hinanden for givet? Dagene går, og man har sine almindelige samtaler.

  • Ikke om så meget
  • måske lige lidt om
  • om hvordan det går på jobbet
  • nyt om børnene
  • hvad man skal lave i weekenden?

Den gode samtale, hvor man for alvor lægger mærke til hinanden, den mangler ofte i hverdagen. Dybest set er man ikke i tvivl om, hvem det er, man elsker, men der er noget, der er svært.

Man har prøvet, men det virkede ikke

”Jeg har prøvet at sige det, men hun hørte det ikke” – ”Jeg har brug for spænding, jeg har brug for noget mere, jeg har brug for at vi sprænger rammerne, der skal ske noget nyt” ”Det er svært, at sige det, uden hun bliver sur eller ked af det”.

Så sker det, der kommer en anden. En som giver én den opmærksomhed, man inderst inde længes efter. En som tilbyder sig og anerkender én. Vedkommende siger de ting, man har savnet at høre og er med på. Seksuelt er hun villig til at afprøve de stillinger, man har drømt om. Hun møder de fantasier, man har haft.

Han blev opdaget. Han havde haft en elskerinde i længere tid. Han vidste inderst inde godt, at det ikke var i orden. Presset, løgnen, hemmelighederne.

På et tidspunkt bliver utroskabet opdaget.

Hun har haft mistanke om dit utroskab. Hun har stillet spørgsmål flere gange, og en dag får hun svar…”Ja, der har været en anden” ”Ja, jeg har en elskerinde” ”Ja, jeg afprøver mig selv på nye måder” ”Ja, jeg har været i swinger-klub” ”ja, ja, ja …

Og så gør det ondt når utroskabet bliver bekræftet. Så kommer den virkelige smerte, og så er det, vi ser parrene i Livsglædecentret. Vi ser de par, som elsker og vil hinanden, men som er gledet fra hinanden.

Smerten er der hos begge parter, og det bliver en prøvelsernes tid: Bebrejdelser, indre billeder, manglende selvtillid, mistillid, men også loyalitet. Mange dybe fundamentale ting kommer op til overfladen.

Det er også en tid hvor de, som gennemlever den, genfinder den dybe kærlighed til hinanden, og mærker at de sidste 20 år ikke bare skal smides væk.

De kommer styrket igennem utroskaben

De oplever at komme styrket ud af utroskaben på den anden side. Stærkere og mere modne. Hvor de har fået brudt rammerne og flyttet sig, og ofte har fået lukket op for nye seksuelle sider og lyster.

De har fundet en styrke sammen, hvor ét er sikkert  ”Aldrig mere utroskab”  Det koster for meget.

Fremtiden er åbenhed, for styrken i at turde sige det svære og det forbudte, bliver til en måde at tackle livet på. En måde, hvor kærligheden og seksualiteten har en anderledes vigtig plads.

Når utroskaben bliver en gave
De kommer styrket igennem utroskaben

De kommer styrket igennem

Hvor de oplever at komme styrket ud på den anden side. Stærkere og mere modne. Hvor de har fået brudt rammerne og flyttet sig, og ofte har fået lukket op for nye seksuelle sider og lyster.

De har fundet en styrke sammen, hvor ét er sikkert – ”aldrig mere utroskab” – det koster for meget.

Fremtiden er åbenhed, for styrken i at turde sige det svære og det forbudte, bliver til en måde at tackle livet på. En måde, hvor kærligheden og seksualiteten har en anderledes vigtig plads.

Det bliver en gave

På den måde bliver den værst tænkelige oplevelse til en stor gave. Den bliver forvandlet til nærvær, kærlighed og endnu mere samhørighed.

Obs. Smerten ved at opleve utroskab er lige stor for mænd og kvinder, så selvom denne artikel tager udgangspunkt i en mandlig klients forløb, kunne den ligeså vel have handlet om en kvinde.

Se kurset for dem der ikke vil give op

Sanne Mikaela Bazlamit, redigeret 21.12.2019

Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

SexologParterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden