Parforholdet, når det er blevet slapt

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Genvej når parforholdet er blevet slapt​

Jeg ved ikke, hvad vi ellers skulle have gjort – om parforholdet, når det er blevet slapt

om parforholdet, når det er blevet slapt

Jeg ved ikke, hvad vi ellers skulle have gjort – om parforholdet, når det er blevet slapt

Noget skulle der ske. Igennem længere tid, var afstanden mellem os blevet større og større, og der blev længere og længere imellem, at vi talte sammen. Hverdagstingene fik vi ordnet, men rigtig talt sammen, rigtig involveret os i hinanden og fortalt, hvad der skete i vores indre, det var så lang tid siden, at jeg ikke engang kunne huske det. Sex havde vi sjældent, og når det skete, var det uden glød. 43 års ægteskab – jeg ville ikke fortsætte på den måde.

Så var det, at jeg kom til at læse om tantra og så, at flere par havde fået det helt vildt dejligt sammen.

En dag mens jeg sad og kiggede på facebook, stødte jeg på et opslag om et tantramassagekursus for par, i Livsglædecentret. Det lød interessant. Vi kunne lære at få nærheden ind i vores forhold, stod der. Det var små hold, og jeg havde til og med tidligere fået Sanne Mikaela Bazlamit og Livsglædecentret anbefalet.

Vi talte sammen om det, min mand og jeg, og han syntes, jeg skulle tage i forvejen, for lige at tjekke ud om det var der, vi skulle arbejde med vores noget slunkne forhold.

Det blev en oplevelse, jeg aldrig vil glemme. Sanne er meget indfølende, og snakken før tantramassagen fik sat en masse ting på plads i mit indre. Jeg fløj derfra efter massagen. Det var som om hver eneste fiber i hele min krop sang af glæde. Jeg har aldrig i mit liv oplevet noget lignende, og det på trods af, at jeg nærmer mig de 62.

Samme aften bestilte jeg et weekendkursus, der skulle starte tre uger senere. Jeg blev syg, men det var der nok en højere mening med, for da vi mødte op om fredagen, og skulle møde de tre andre par, der skulle på kurset, var der ikke et gran af forsvar i min krop.

På Livsglædecentrets Tantramassagekurser for par, er der højst fire par tilstede, man masserer kun sin egen partner, og der foregår ikke noget seksuelt.

Det blev en weekend, som både min mand og jeg vil huske for evigt. Jeg ved ikke, hvordan hun gjorde det, men Sanne formåede at skabe et rum, hvor vi turde fortælle- og være i det mest svære. For mit vedkommende var det en blufærdighed over at skulle være nøgen sammen med andre. Den blufærdighed sad jeg søndag eftermiddag, og undrede mig over. Aldrig har jeg oplevet noget så naturligt. Der blev delt, der var øvelser, og vi fik en gennemgang af- og forståelse for, hvor seksuelt forskellige vi er som mand og kvinde.

Johnnys og mit samliv og seksualitet er efter dette blevet en helt ny rejse udi, hvordan to mennesker sammen kan vokse og udvikle en stor glæde, harmoni og kærlighed.

Jeg glæder mig til at lave massagerummet herhjemme, og til at bruge den viden, vi har fået. Vi har allerede købt en briks.

Èt er sikkert – vi fik taget flere skridt ind i et ”nyt” og bedre forhold.

Alle skulle unde sig selv at tage på et tantramassagekursus… OOOOG – Johnny og jeg – vi napper 43 år mere sammen.

Heidi Larsen

 
Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden