Parterapi åbent forhold

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

To eller tre i et forhold?

To eller tre i et forhold?

Parterapi åbent forhold

To eller tre i et forhold?

Der var et liv, før vi fik børn, så var der livet, mens børnene var små, og så er der det liv, vi har nu, hvor vi har mere tid og overskud til at beskæftige os med os selv og hinanden.

”Jeg er lidt genert og vil gerne kunne åbne mig mere.” sagde hun, mens hun begyndte at fortælle, hvorfor de var kommet:
De var begge midt i tredive, og børnene var begyndt i skole. De havde kendt hinanden siden skoletiden. Ingen af dem havde haft andre seksualpartnere. De var et par med stor åbenhed, hvor kommunikation flød frit, og der var meget kærlighed og respekt i rummet, mens vi udfoldede det ene blad efter det andet. Baggrunde, overbevisninger og lysten til at finde ud af endnu mere om hinanden.

Jeg var imponeret over deres frie sprog, den ærlige tilgang til deres seksualitet, deres ordvalg og deres oprigtighed.
For fem år siden var hun blevet forelsket i mandens ven – en rigtig bad boy, ham der scorede alle kvinderne på byturene. Ham, der jagede og altid fik sit ”bytte”. Hun havde fortalt manden, at hun var tiltrukket af hans ven. Først var han blevet bange, bange for at miste hende og bange for, at han ikke var attraktiv og god nok, indtil han så valgte at gå dybere ind i det, og begyndte at spørge til hende og spørge hende, hvad det var, hun fandt så fascinerende ved hans ven. Udover dette blev vennen involveret i tiltrækningen. Han berigede deres fantasiliv med fortællinger om sine scoringer og om sin seksualitet. Ingen ønskede, at han skulle inddrages mere end det, og at det skulle blive til en fysisk akt.
Jeg spurgte dem, om de havde tænkt på at få en tredje part ind i forholdet og få prøvet det af. Tanken havde været der, men de havde begge mere lyst til at udvikle deres seksualitet igennem tantraen. Vi kom langt omkring, og jeg anbefalede dem at læse Sara Skaarups bog ”kærlighedskontrakten”, der handler om åbenhed og troskab i forholdet og om, hvordan man kan forberede sig, hvis man ønsker at have en fysisk partner med i dobbeltsengen.

Igennem mit lange liv og professionelle virke, har jeg mødt mange par, der har levet i åbne forhold. Forhold der gav plads til at eksperimentere med andre. Ofte har det kun været den ene part, der har haft behovet, og den anden, der har sat den elskede fri til at kunne udleve sine lyster og fantasier. Jeg har altid set disse par som værende meget stærke. Det er sjældent dem, der går fra hinanden, da åbenhed, ærlighed og følelser er et must for at kunne bevare nærvær i et forhold. Man er nødt til at kunne vende de smertefulde følelser og tanker med hinanden.

Disse tanker og følelser er dog ikke kun smertefulde, for i forbindelse med dem er nemlig også den energi, der presser sig på, for at opleve og udforske. Herigennem finder de en stor styrke i sig selv, og når opbakningen fra deres elskede er der, bliver de flyttet tættere på sig selv, og forholdet vokser i endnu større rummelighed.

Det var tid til tantramassage, og til at bevæge sig ind i det tantriske massagerum, hvor tankerne fik ro, hvor følelserne fik liv, og hvor kroppen åbnede sig, hvor de sammen kunne komme endnu tættere på hinanden, og hvor de kunne suge af hinandens dybde og visdom. Energien flød, lydene var i rummet, og det emmede af kærlighed ved hvert et strøg…

Livsglædecentrets tantramassage er en rejse ind i nærvær, hvor der ikke skal præsteres, hvor der ikke stilles krav, og hvor man kan få lov til at opleve en helt ny side af sig selv. Det handler ikke om orgasmer eller udløsninger – mange siger, at det er bedre end sex.

Sanne Mikaela Bazlamit
Livsglædecentret, 2017

Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden