Seksuelle fantasier

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Mænds seksuelle fantasier

Hvad er en fantasi?

Hvad er en fantasi, hvor kommer den fra, og hvad kan vi bruge den til?

Alle har vi seksuelle fantasier, nogle er ikke bevidste om at de har dem, men de er der, det er helt sikkert.

For nogle er det svært med seksuelle fantasier

At finde frem til hvilke sensuelle fantasier man indeholder, kan for nogen være en meget svær ting, for tit er der skam, skyld eller afvisninger forbundet med dem. Men ligesom det er tilfældet med andre ”forbudte” ting, gælder det også for vores fantasier, at når vi giver os lov til at sige dem højt og give dem udtryk – så kommer kraften, glæden og energien til os.

Derfor oplever jeg tit parforhold, hvor den ene ikke engang ved, hvad den anden har af fantasier, og det selvom de måske har levet sammen i mere end 20 år.
De kender ikke hinandens fantasier, de ved ikke hvornår, eller om, den anden onanerer, eller hvilke fantasier der bliver onaneret til.

Det er naturligt

Vores seksuelle energi og kraft er helt naturlig. At undertrykke den, er det samme som at undertrykke sig selv.

Dine seksuelle fantasier er din-livskraft

Skal man fortælle hinanden alt?

Tit beholder vi vores fantasier for os selv, for de er en del af vores livskraft, og en anden ting er også, at vi ikke selv bestemmer, hvilke fantasier vi har. Dvs. at der kan være store veksler forbundet med at ”udleve” dem, for vores fantasier findes i det mest sårbare – og ikke at blive mødt der, kan gøre meget ondt.
Nogle har fx oplevet, at der i en meget tidlig alder er blevet gjort grin med deres fantasi, og så har den vokset sig større med årene.
Nogen kan slet ikke forstå, at de har en bestemt lyst, og er bange for at folk vil vende dem ryggen, hvis de fik kendskab til det.

Trang eller underkastelse?

Mange fantasier tager udgangspunkt i trang til kontrol eller underkastelse, hvilket man kan se i mange af de forskellige rollelege der udspiller sig, og hvortil man kan købe tøj.
Man kan blive alt fra tjenestepige, til at bære uniformer af enhver art og i det spektrum finder vi en stor del af manges fantasier.

Jeg har ingen fantasier

I Livsglædecentret hører jeg ofte kvinder sige, at de ikke har nogen fantasi. Så beder jeg dem om at lukke sig op og se sig omkring i dagligdagen. Her lægger de mærke til, hvad der gør dem glade.  Hvilken mænd eller kvinder de specielt lægger mærke til. Om der er noget i fjernsynet eller i magasiner. Hvor hjertet kalder, eller om de fx læser erotiske noveller. Hvad der forarger dem, kan også være et af mine spørgsmål for at lukke op til fantasierne.

Forsømmer du dig selv ved ikke at snakke om dine fantasier

Der kan ligge en selvfordømmelse i at man har lyst til det ene eller det andet. Blot det at sætte ord på, give det tid og lade kroppen overgive sig til større velbehag, vil være med til at skabe en forandring. Jeg oplever også ofte, at en del kvinder tænder på at mærke sig selv. Det kan det dog være svært at sætte en eksakt fantasi på.

Tillid til sig selv

Det kræver tillid. Først og fremmest tillid til sig selv, til sin egen nydelse og troen på at livet godt må føles fantastisk. For det, at overgive sig til sine indre lyster, er også måden at åbne for sin livsenergi.

Der findes alt på internettet, og der kan man gå på opdagelse. Ingen er alene, der vil altid være én, der har det lige netop som en selv, og som har fundet en vej til at leve det ud.

Så om du tænder på:

 • nærhed,
 • ømhed,
 • at blive holdt om,
 • blive forført på en helt bestemt måde
 • gå i kvindetøj/mandetøj
 • at blive rørt eller kysset på en helt speciel måde
 • om du er til s/m
 • sex i det fri
 • kan lide at kigge
 • er hanrej
 • hunrej,
 • til ældre mænd/kvinder
 • specielle sko
 • stillinger
 • stemninger
 • ønsker at høre bestemte ord

Så er det uendelig mangfoldigt, for her taler vi om vores essens, og hvor vi kommer fra. Vores fantasier er en del af os selv, som vi har fået med os i dåbsgave.

Må du tillade at mærke den fineste del af dig.

Al kærlighed herfra
Sanne Mikaella, redigeret  21.12.2019

Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden