Sex interesserer mig ikke

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Genvej til når sex ikke interesserer mig

”Sex interesserer mig ikke, og vi er begyndt at skændes og sige grimme ord til hinanden”

Sex interesserer mig ikke

“Sex interesserer mig ikke, og vi er begyndt at skændes og sige grimme ord til hinanden” …

.. denne opringning fik jeg fra en grædende, panisk kvinde.
-”Kan du hjælpe os?”
-”Ja, det kan jeg da”.
Da vi går længere tilbage i hendes historie, til mor, mormor og oldemor viser det sig, at der er en gennemgående enighed om at det med sex, det er noget fanden har skabt og bare som et middel til at tilfredsstille manden.
-”Jeg har aldrig haft lyst”, siger den 25-årige unge kvinde, og nu er det blevet et problem mellem mig og min kæreste.
-”Jeg tror, jeg har det ligesom min mor, der er så mange andre ting, jeg synes er mere spændende, hun har heller aldrig syntes, det var noget særligt, og hun har ikke haft noget sexliv de sidste 15 år, så det er vi enige om i familien”.
Den unge kvinde var begyndt at finde fejl hos sin kæreste, hun var begyndt at tage en dominerende rolle, hvor han mistede sin ret til at tale sin sag. Han evnede ikke med det samme at svare på alle hendes spørgsmål.

Mænd har brug for tænke-tid, inden de kan svare kvinden. Kvinder kender til deres indre følelser, og forventer at manden har det på samme måde, og kan svare med det samme. Men mænd har brug for at reflektere over, hvad der er blevet sagt, for at kunne give en konstruktiv tilbagemelding.
En del af de kvinder, der kommer i Livsglædecentret har manglende lyst til seksuelt samvær. Min erfaring er, at manglende kendskab til sin krop og seksuelle historie, sammen med anden prægning fra barndommen, kan ligge til grund for den manglende lyst.
En mand har brug for at blive bekræftet i sin seksualitet. Mandens seksualitet sidder i hans lem, og han har brug for at blive støttet, ikke for at blive talt grimt til eller ydmyget ved at noget så naturligt som hans seksualitet bliver set ned på og latterliggjort.
Klassisk opstår der i denne situation en afstand imellem parterne. De begynder at skændes, og kvinden finder fejl hos manden, som så trækker sig og mister mæle og stemme. Det er vejen hen imod ”skilsmisse”.

Heldigvis for dette par var de opmærksomme på at få en tredje person ind over til hjælp, og allerede efter vores første møde i Livsglædecentret, skete der bemærkelsesværdige ændringer.
Hans ”nye” evne til at spørge til hende hele tiden, når han berørte hendes krop, gav hende en tryghed, og hun følte sig respekteret. Hun fandt ydermere ud af, at det kun var i hendes hoved, hun ikke brød sig om at blive rørt, hendes krop kunne godt lide det. Fra at have troet, at hun ikke brød sig om at blive rørt, oplevede hun nu, at der var flere steder, hvor det faktisk føltes rart.

Det glæder mig at opleve dette par arbejde på at finde en vej til deres seksualitet – i respekt for hinanden, og med modet til at se dybere ind i hver deres mønstre, for at kunne udvikle sig sammen henimod en større tolerance og harmoni.

Sanne Mikaela.

Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden