Skamfuld lyst

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Når ens lyst er tabu og skamfuld

Når ens lyst er tabu og skamfuld

Fantasier og lyst kan være fyldt tabu og at føle sig skamfuld, kan være utrolig flovt for den der er fyldt med følelsen. Mange tænker jo at de er forkerte og at de ikke lever op til andres forventninger. Det er netop kernen i at føle skam. Indrømmelsen i sig selv er fyldt med skamfuldhed. Vi vil alle gerne accepteres og være rigtige. Men hvilken lyst er den rigtige og hvem bestemmer hvad der er tabu og skamfuldt?

Når ens lyst er tabu og skamfuld

Når sexlivet ikke fungerer på grund af skam

”Min kone siger, jeg ikke er opmærksom, når vi elsker, og jeg er begyndt ikke at kunne få rejsning” er en mands værste frygt.

Viagra var afprøvet, han fik hovedpine, og det gav ham ikke evnen til hverken nærvær, eller det han gerne ville præstere.

Jeg spurgte hvad tænder dig?

Ti minutter inden sexologsamtalen var slut, spurgte jeg: ”Hvad tænder dig, hvad gør dig ophidset, hvad er din lyst?”

Og så kom det, hans lyst var så skamfuld, at han aldrig havde delt det med andre. Han hadede den, han foragtede den, og han forsøgte på alle mulige måder at skubbe den væk.
Han havde haft den lige så længe, han kunne huske, og han kunne ikke få rejsning og blive tændt uden at tænke på det. Nu i en alder af 50 år, ville pikken ikke længere, den kunne ikke holde stivheden, han skulle presse sig selv for at skabe indre billeder, og afskyen blev større fra gang til gang.

Nu fik han så sagt det højt – i ti minutter kunne jeg spørge, give plads, være lyttende og interesseret.

-”Det her er mere, end jeg havde turdet håbe på”, sagde han.

Han mærkede, hvordan maven rumlede, han følte sig lettet – og vi aftalte, at næste gang han bestilte en session, skulle det være samtale + tantramassage.
Hans hemmelighed var sagt højt, og fra nu af ville hans liv tage en ny drejning.

Han ville formodentlig skulle dele sine tanker i flere sessioner, give det tale- og føleplads – for langsomt at integrere og rumme, at det er sådan, han er skruet sammen.

Varm stearin
Forbudte lyster

Du ar aldrig alene med dine lyster

Alle har en seksualitet, om man selv tror det eller ej. Nogen har gemt den så langt væk, at den ikke er i funktion og bruger energien fx på at arbejde, give omsorg eller hjælpe andre mennesker. Andre lever den ud på fuld tryk sammen med ligesindede eller med deres partner.
I denne digitale verden er alle muligheder tilstede, ligesom der findes klubber og fællesskaber. Har du en lyst, kan du være helt sikker på, at der er en anden, der har den selv samme lyst.

For mange mennesker er deres lyst en stor hemmelighed og en energisluger – deres seksualitet giver dem skamfølelse, og de må bære det alene. Det kan være hårdt og opslidende. Nogen drikker eller bruger andre stimulanser for at fortrænge den – og forsøge at holde den væk. Det skaber distance, og er de i et forhold, må de tit høre for, at de ikke er ordentligt tilstede, når de har elskov. Det er blevet en besættelse, tankerne kredser om én speciel måde at være seksuel på. Man er bange for hvad partneren vil tænke, hvis man sagde det højt, bange for at blive grinet af og få at vide at man er pervers eller tosset. Ens seksualitet betyder så meget for én, at man slet ikke kan tåle at få at vide, at den ikke bliver accepteret.

Dine lyster bestemmer du ikke selv over

Du bestemmer ikke selv, hvad du tænder på. Det skabes i os, på et meget tidligt tidspunkt. Det er forbundet med en oplevelse af nydelse, og den følelse forbliver i os.

Der er intet, der ikke er okay, så længe du ikke skader andre og så længe de involverede mennesker er indforståede. I fantasien kan alt lade sig gøre. Del lysten med andre, gå på opdagelse i fantasien så vil du find energien.

Hvad tænder du på? Hvad er det, du holder for dig selv?

God fornøjelse, det er dit liv ?

 
Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden