Tantra førte dem sammen i kærligheden

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

De fandt kærligheden på Tantra kurset

Tantra førte dem sammen

Tantra førte dem sammen i kærligheden

TJEK LIVSGLÆDECENTRETS KALENDER FOR KURSER
Tilmeld jer ONLINE

3. sektion DAGBLADET Frederiksborg AmtsAvis NORDVESTNYT Sjællandske LØRDAG 04. JUNI 2016 / Tekst: Maria Runøe Møller. Foto: Thomas Olsen.

Lene og Thomas Wibling blev gift, efter de mødte hinanden på et tantrakursus. Her fortæller de historien om hvordan kærligheden ramte dem begge og hvorfor tantra er blevet helt centralt i deres ægteskab.

Sanne Mikaela Bazlamit cirkulerer roligt rundt i lokalet. Hendes øjne er rettet mod et par, som sidder overfor hinanden med ranke rygge og lukkede øjne. De har tunge vejrtrækninger, mens benene er flettet ind mellem hinanden.

Er dit hjerte åbent eller lukket, Thomas?

Mit hjerte er åbent, svarer Thomas Wibling, som udgør den ene halvdel af parret og til daglig arbejder som coach, kursusleder og foredragsholder. Ingen af dem vidste på dette tidspunkt hvor åben Thomas var eller at kærligheden ville slå ned i Livsglædecentret og ramme det par som Thomas var den ene halvdel af.

Livsglædecentret er en del af vores liv

Sammen med sin kone Lene Alexander Wibling er han taget til Livsglædecentret i Gadstrup, hvor tantriker Sanne Mikaela Bazlamit har praktiseret tantraen for par i mere end seks år. De er i gang med en nærhedsøvelse, hvor de skal rose hinanden og omfavne tosomheden. Det er helt centrale elementer i tantraen. Thomas og Lene var med, da det hele startede. Faktisk var det under det første tantrakursus på Livsglædecentret i 2010, at de to forelskede sig i hinanden.

Jeg er selv sexolog og havde længe haft et ønske om at udforske tantramassagen. Men jeg havde ingen partner. Så jeg ringede til Sanne og spurgte, om jeg kunne være med i hendes første tantrakursus uden en partner, fortæller Lene Alexander.

Mødtes på internettet

Sanne anbefalede Lene at oprette en profil på hjemmesiden »tantra-net«, et forum hvor tantra-interesserede kan finde ligesindede.

Jeg var ikke interesseret i en livspartner, og det gjorde jeg meget klart på min profil. Mit princip var, at jeg som sexolog skulle være i stand til at behandle alle kroppe, og derfor søgte jeg en person, som ville tage med på kurset på et venskabeligt plan, siger Lene Alexander Wibling.

I et meget tomt hus i Brøndby Strand sad Thomas samme aften og undersøgte tantra-universet. Efter 11 års parforhold og to børn havde han valgt at gå fra sin partner.

Jeg kom fra et parforhold, hvor sex var meget praktisk. Det bestod udelukkende af et behov, som skulle dækkes. Jeg savnede nærhed og større forståelse for hinanden, og derfor valgte jeg at gå fra min daværende partner. Men pludselig sad jeg der helt alene, uden at vide, hvad jeg ville med mit liv. Så jeg tog springet og skrev til Lene, siger Thomas, der var en smule skræmt af tanken om at skulle på tantrakursus med en sexolog.

Så skulle jeg jo virkelig præstere, siger han og griner.

For mange danskere er tantra forbundet med eksotiske, seksuelle øvelser, som skal krydre et kedeligt sexliv op. Oprindeligt stammer tantra dog fra de indiske buddhister, som levede 3000 år før Kristus. Det er en hellig akt, der skal forene ånd og kød og vise vejen til guddommelig erkendelse ved hjælp af kropslig energi.

For Sanne Mikaela Bazlamit er det også energien – og ikke selve akten – som er i fokus. Det er med andre ord nærheden og accepten af hinanden, som bliver praktiseret på tantrakurset i Livsglædecentret.

Tantra handler ikke kun om sex. Selve penetreringen er fattig i forhold til den sanselighed man skaber sammen. Det er den seksuelle energi, der er vigtig, siger Sanne Mikaela Bazlamit og fortsætter:

Tantramassagen er med til at åbne os som partnere og give mere plads til hinanden. Småskænderier og hverdagsproblemer bliver ikke nær så vigtige, som den nærhed, vi har sammen.

Det gør os i stand til at se, høre og berøre hinanden på helt nye måder. Et godt parforhold påvirker os i alle dele af livet. Har vi fået et godt knald om morgenen, inden vi tager på arbejde, har vi energi til meget mere. På den måde er tantra noget, vi har med alle mennesker, siger Sanne, som har haft par i alle aldersgrupper fra 20-75 år.

Nøgen grænseudvikling

Lene og Thomas

47-årige Lene Alexander Wibling og 43-årige Thomas Wibling mødte hinanden på et tantrakursus i 2010.

For Lene og Thomas var situationen dog helt speciel, da de en fredag i juni 2010 tog til tantrakursus i Gadstrup.

TANTRA FØRTE DEM SAMMEN

De var det eneste af de i alt fire par, som ikke kendte hinanden.

Vi havde mødt hinanden aftenen før for at se, om kemien var der. Det var vores første møde, så det gik meget stærkt, siger Thomas og smiler:

Det var utrolig spændende, og jeg kan huske, at jeg tænkte: »Wauw, sikke meget, der kan ske på en torsdag aften«, siger Thomas, som var langt mere nervøs end Lene.

For mig var det meget grænseoverskridende. Jeg var især nervøs på den første dag. Jeg tænkte meget over, at jeg jo skulle være nøgen, når vi masserede hinanden, og at vi var fire par i samme rum. Det havde jeg ikke lyst til, siger Thomas, som derfor fik lov til at beholde boxershortsene på hele weekenden.

Lene var anderledes rolig:

Som sexolog var jeg på hjemmebane. For mig var det leg og sjov. Jeg havde heller ikke prøvet at være nøgen i samme rum som en masse fremmede før. Men for mig var det ikke grænseoverskridende. Men det var helt sikkert grænseudvidende.

Tantrakursus for par består af tre sessioner.

Om fredagen mødes alle par og fortæller hinanden, hvorfor de har valgt at tage på tantrakursus, og hvad de forventer af det.

Om lørdagen er kvinderne i fokus, og her viser Sanne i samarbejde med en model, hvordan man fremkalder de kvindelige, seksuelle energier. Mændene masserer kvinderne fra top til tå og slutter af i kønsområdet. Om søndagen er det så mændenes tur.

Sammen i kærligheden

Kærligheden fik plads

Det var under kvindernes massage om lørdagen, at forelskelsen mellem Lene og Thomas begyndte at blomstre.

Thomas’ berøring fik tårerne frem i øjnene på Lene.

Det var meget intenst. Jeg følte virkelig Thomas og det nærvær, som han havde. Det er svært at være til stede i sine hænder og ikke kun befinde sig i hovedet, men det formåede han virkelig, siger hun.

Thomas er enig i, at de begge var gode til at være nærværende.

Jeg kunne mærke, at Lene accepterede mig som den, jeg er, allerede fra vores første møde. Man kan sige, at fundamentet for vores kærlighed blev skabt i den weekend, og jeg kunne slet ikke forestille mig, at vi ikke skulle se hinanden igen.

Vitamin-boost til forholdet

Parret er gode venner med ejer af Livsglædecentret Sanne Mikaela Bazlamit, som de stadig kommer hos. Her laver de en nærhedsøvelse.

Parret har været kærester lige siden, og i 2012 blev de gift. Sammen praktiserer de ofte tantraen, og her er der især fokus på ikke at gøre hverdagsproblemerne til det centrale i livet.

Sannes tantra kursus førte dem sammen

Tantra-boost til forholdet

Det rum, vi har lært at skabe med tantraen, er blevet det vigtigste sted for os. Det er nærhed og ærlighed. Som andre par har vi også skænderier og problemer, men vi er gode til at finde tilbage til det rum igen. Det handler ikke kun om sex, men også om at være i stand til bare at ligge og kigge hinanden i øjnene og kun have lyst til det, siger Lene. For Thomas er forholdet til Lene blevet alt det, han søgte efter, da han første gang skrev til hende på internettet.

Jeg har mange bekendte, som ikke forstår, hvad det er, tantraen giver. De tror, at det kun handler om sex, og de har for travlt til at afsætte en hel weekend til at udforske hinanden. Jeg kan kun sige, at der er en helt anden næring i det forhold, jeg er i nu, i forhold til det, jeg var i før. Det er fyldt med gode mineraler og vitaminer, og jeg har ikke længere brug for et hurtigt knald. Det, vi har, holder meget længere.

Vil du på Tantra kursus for par

Livsglædecentret holder tantrakursus for par 10 gange om året. I dag er det dog kun muligt for allerede etablerede par at deltage. 

Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden