Tantraens mange muligheder

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Genvej til Tantra

Dagbladet Roskilde, lørdag d. 19. oktober, 2013
Af Malene Koops Grønborg

Tantra kan forløse gamle traumer

Tantraens mange muligheder artikel

TANTRA: Tantramassage kan transformere den seksuelle energi, så man kommer til at opleve sig selv på helt nye planer, og kan hjælpe til at få mere energi og blive mere afstresset. Men massagen kan også andet: Afhjælpe smerter i underlivet, rejsningsproblemer, incest, sorg og manglende lyst. Sådan forklarer Susanne Mikaella Veierbæk fra Livsglædecentret i Salløv, der netop har uddannet de fem første certificerede tantramassage-behandlere. En af dem er Allan Stjernholm, der meldte sig på uddannelsen, fordi han trængte til, der skulle ske noget nyt efter en skilsmisse.

Jeg havde forbehold

Jeg havde lidt forbehold omkring, hvad jeg havde kastet mig ud i med uddannelsen, men efter andet modul var jeg ikke i tvivl, fortæller han, der beskriver uddannelsen som en lang rejse, hvor man oplever lidt af hvert.

UDDANNELSE: De første tantramassører er netop blevet uddannet fra Livsglædecentret, og for Allan Stjernholm har det betydet en stor forandring i hans liv.

Sådan foregår en tantramassage

SALLØV: Hænderne glider hen over kroppen, godt smurt ind i olie, og både bryst, arme, ben, men også baller og hans penis bliver masseret. Det lyder måske som starten på noget, der munder ud i sex, men det er det ikke. Det er tantramassage hos Susanne Mikaella Veierbæk i Livsglædecentret i Salløv, hvor Susanne er i gang med at vise, hvad en tantramassage egentlig er.

Intet sex her

Det er meget vigtigt at pointere, at det her ikke handler om sex. Det er strengt forbudt at have sex med sine klienter. Det handler om, at man får lov at blive rørt ved uden selv at skulle præstere noget og uden, at det skal munde ud i samleje, som det ellers ofte ville gøre med den slags berøringer, forklarer Susanne.

Jeg havde tosomheden i 19 år, og vi fik tre børn. Pludselig er man alene og single, og man bliver desperat efter et eller andet. Men jeg er kommet videre nu, og det har jeg det rigtig godt med, fortæller Allan Stjernholm.

Tantraens mange muligheder
Tantraens mange muligheder på briksen

Personlig udvikling

54-årige Allan Stjernholm fra Stevns er en af de første fem, der netop er blevet certificeret tantramassage behandlere fra Livsglædecentret ved Susanne Mikaella Veierbæk i Salløv, og den smule skepsis han havde i starten blev hurtigt glemt.

Jeg var lige blevet separeret og løb ind i en bekendt, der fortalte om tantramassage og om, hvor fantastisk det var. Jeg var et sted i mit liv, hvor jeg trængte til, der skulle ske noget nyt, så jeg kontaktede Susanne og blev godkendt som elev efter en snak med hende, fortæller Allan Stjernholm.

Min skepsis forsvandt

Jeg havde lidt forbehold omkring, hvad jeg havde kastet mig ud i med uddannelsen, men efter andet modul var jeg ikke i tvivl. Jeg var også lidt skeptisk om, hvorvidt jeg ville massere mænd, men den skepsis har jeg heller ikke længere. Men hele det første år handlede faktisk mest om personlig udvikling. Vi har været helt nede at tude sammen. Der kom nogen følelser frem i mig, som jeg slet ikke var klar over, jeg havde, fortæller han.
Allan arbejder til dagligt hos Forsvarets Sundhedstjeneste i Gadstrup, men håber, at han nu kan bruge tantramassør-uddannelsen i fritiden.

En personlig rejse

– Det har været en lang rejse, og vi er blevet taget med til lidt af hvert. Vi har blandt andet været på besøg i en swinger-klub, og det havde jeg aldrig prøvet før. Det var for at lære mere om forskellige lyster, seksuelle orienteringer og fantasier, så vi er godt klædt på til de forskellige klienter, der kan komme, siger han.

Det er vigtigt, at de ikke bliver overraskede eller frastødt, fortæller Susanne, der også kan berette om mange forskellige former for kunder, som hun har haft besøg af på briksen.

Jeg har hjulpet mange både mænd og kvinder, der har været udsat for misbrug eller incest, mænd med rejsningsproblemer, men også par eller enlige, der gerne ville udvide deres seksualitet, fortæller hun.

Det er meget vigtigt, at etikken er i orden, og at man ikke overskrider nogen grænser. – Jeg kan ikke forestille mig noget mere intimt end det her. Og som tantramassør skal man kunne støtte mennesker lige der, hvor de er, fortæller Susanne.

Ikke fordømmende

Susanne Mikaella Veierbæk var en af de første i Danmark til at udbyde en uddannelse som tantramassør for godt to år siden, men efterfølgende er mange flere kommet til.

I Aarhus kan du blive tantramassør på en weekend. Men hos mig går vi altså i dybden, og det tager to år, hvor mine elever skal blive fortrolige med at massere og tale med klienter. Det er meget vigtigt, at man aldrig er fordømmende over for en eller anden fetich, men der kan også komme nogen grufulde historier. Eksempelvis voldsofre, fortæller Susanne. Susanne har blandt andet haft en del mænd med rejsningsproblemer som klienter.

Vi skal lære at rumme smerte

Man skal kunne rumme den smerte, det er for dem. Hvis ikke »den« virker, så virker man ikke som mand. Man skal være åben og forstående. Nogen mennesker har også en fetich, som de måske ikke har fortalt nogen om nogensinde. Ikke en gang deres partner, Det løsner op for en masse skyld og skam, fortæller hun. Og det er meget vigtigt, at etikken er i orden og at man ikke overskrider nogen grænser som tantramassør. Susanne blev selv tantramassør i 2008 efter at hun havde haft nogle dårlige oplevelser, da hun selv ville have en tantramassage.

Misforståelse

Der var nogen mænd, der egentlig skulle massere mig, men de ville bare hoppe på mig og mente, vi skulle have sex. Så tog jeg mit tøj på og gik. Jeg kan ikke forestille mig noget mere intimt end det her. Og som tantramassør skal man kunne støtte mennesker lige der, hvor de er, fortæller Susanne.

– Man skal kunne fortælle sine klienter, at de er fuldstændig ok, som de er, lige meget hvilket problem, de kommer med, siger Susanne.

FAKTA

  • Tantra er en gammel viden der stammer fra østen, og handler om nærvær og bevidsthed i nuet.
  • Tantra kan transformere den seksuelle energi, så man kommer til at opleve sig selv på helt nye planer, og kan hjælpe til at få mere energi og blive mere afstresset.
  • Tantramassage kan blandt andet afhjælpe smerter i underlivet, rejsningsproblemer, incest, sorg og manglende lyst.
  • Tantra er at mærke, anerkende og respektere alle aspekter af sig selv og er godt for par, som ønsker at udvikle sig sammen, og hvor det intime måske er gået i stå.
Tantraens mange muligheder
Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden