Tiøren der faldt

Picture of Opdateret 21 December 2021
Opdateret 21 December 2021

Artiklen er skrevet af
Sanne Mikaela Bazlamit.
Sexolog, parterapeut, tantrabehandler, uddannelsesleder.

Genvej til afsnit

Tiøren der faldt – Om rejsningsproblemer

Tiøren der faldt

Brev fra en tidligere klient:

Hej Sanne
Siden jeg var nede hos dig med mit rejsningsproblem, har jeg naturligvis tænkt og læst en del om emnet. Du gav mig navne og titler på et par bøger med. De har været god og nyttig læsning, men forleden kom jeg af omveje til en bog, som jeg vil høre, om du har læst, for jeg vil gerne anbefale den som supplement, til andre du måtte møde med samme problem, som jeg havde.

Tantric Sex for Men

Tantric Sex for Men – Diana Richardson, Michael Richardson Den fik, sammen med denne Youtube video fra Diana, en ”tiøre” til at falde hos mig.

Hun og Michael taler og praktiserer, det de kalder Slow Sex.

Min ”tiøre” var, at selv om jeg af dig og fra adskillige bøger fik fortalt, at jeg skulle acceptere tingene, som de er/var. Så har jeg hele tiden jaget efter et samleje med orgasme. Det er her, bogen og ”tiøren” kommer ind. For hvorfor ikke betragte sex som en leg? En leg har ikke et formål, den har ikke en bestemt form og skal ikke være på en bestemt måde eller være færdig på et bestemt tidspunkt.

Det kan da godt være, at det også var dit budskab til mig, men det fattede jeg så bare ikke. Jeg var alt for optaget af, at få genskabt det der var, før rejsningsproblemet kom. Det tænker jeg også andre mænd vil være i samme situation.

Jeg havde simpelthen ikke øje/øre for, at der kunne være en anden løsning . Men det giver denne bog et konkret bud på.

Det handler om at lege

Konkret var ”tiøren”, at jeg, sammen med bogens filosofi omkring sex, kom til at tænke på et kærlighedsmøde, som to der bygger sandslotte. Sandslotte bygges ikke, fordi der er noget mål. Fordi de skal se ud på en bestemt måde eller være færdig til et bestemt tidspunkt. De bygges, fordi dem der gør det, synes det er sjovt.

Denne sammenligning gjorde det også lettere for mig at udtrykke mig på en intuitiv og let måde. Det føltes rigtigt! “Og,” tænkte jeg, hvis bare jeg kunne have haft denne indstilling til sex dengang. Så ville det måske ikke have været så problematisk.

Accept og taknemmelighed

At jeg nu kan se tilbage på begivenheden med 100 % accept og taknemmelighed, da den har fået sat en proces i gang i mig, som jeg selv synes har gjort mig til et mere nærværende og forstående menneske, det er jeg meget taknemmelig over.

Om jeg er blevet spirituelt søgende? Det ved jeg nu ikke, men jeg er blevet meget mere bevist om mig selv, og det jeg gør og lægger vægt på. Du har også været en del af denne proces, og det skal du have tak for.

Det er mit håb at andre, ligesom jeg, måske også vil kunne finde gavnlig inspiration i ovennævnte bog, hvis de kommer til at stå i samme situation, som jeg gjorde.

God sommer.
Kh.
Jakob H. Jensen, juni 2019

Book en tantramassage hos Livsglædecentret

Picture of Sanne Mikaela Bazlamit
Sanne Mikaela Bazlamit

Sexolog
Parterapeut
Tantrabehandler
Uddannelsesleder

Sanne er ejer og initiativtager af Livsglædecentret

Find os kun 8 km fra Roskilde.

+45 40 95 88 75

Få nyheder, kalender, artikler og gode tilbud direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet fra livsglædecentret, siger du samtidig ja til at modtage 1-2 nyhedsbreve om måneden