+45 40 95 88 75 info@livsglaedecentret.dk

Hvad kan tantra og hvad er tantra?

Hvad er Tantra og hvad kan tantra? Det er det store sprøgsmål der oftes bliver stillet omkring tantra. Der kan bruges mange ord og vi kan prøve at beskrive det, men essensen findes i vores sanser, i vores overgivelser. Den er der lige nu.

I den overgivelse hvor der er plads til alt hvad du er. Hvor der plads til din skam, din vrede, din sorg og din glæde. Hvor du kan gå på opdagelse, mens du er sårbar. Hvor du er tryg og hvor du har tillid.

Vi kan ikke tænke os til tantra. Tantra er subtilt. Tantra er forbindelsen med moder jord og universet og alt det omgiver os med levende væsner. Tantra er respekt. Tantra er inkluderende.

Tantra er ikke et kvik fix, det er en måde at leve i livet.

Slipper vi får smerten? Nope – i tantra´en arbejder man i en rummelighed for at transformere, derved bliver smerten ikke noget man flygter fra, men gaven man åbner til endnu større accept af livets mangfoldighed.

Alle er vi på en tantra rejse.

Når vi tør være sårbare og fortælle hvad der sker i vores krop, åbner vi får vores kraft. Vi kan ikke komme højere end vi tør gå dybt og se vores begrænsede overbevisninger, eller at vi tør mærke følelser, der har været gemt af veje.

Der findes ikke noget endemål. Døden er ikke slutningen. For enten vi tror på reinkarnation eller ej, så lever vi videre i vores børn. Har vi ingen børn lever vi videre i vores slægt. Det er uomtvisteligt.

Det mod I alle viser ved at være her.
Der håber jeg at I alle klapper jer kærligt på skulderen og giver jeg selv et ordentlig kram. Har i en partner, så bed vedkommende om at give jer et. Er du single, så spørg en ven om at give dig et kram, og sig at du beder om det fordi du er modig eller noget andet som du mærker du er.

Sårbarheden er en stor del af denne rejse. Når vi ikke skammer os over at vi “fejler”

En stor forretningsmand med 500 ansatte sagde engang til mig, hvis mine medarbejder ikke har fejlet, så er der noget galt. Han havde skilte, hvor der stod for hver fejl du laver, er du med til at skabe succes. Han fortalte at medarbejderne blev belønnet, når de kom på kontoret og delte. “Ser du Sanne, på den led kan vi blive bedre over for vores kunder”.

Fejl eksistere ikke i den spirituelle universelle verden. Der har vi fået en samvittighed, som fortæller os hvis vi har gjort noget “forkert”, og vi har fået ordet “undskyld” samt vores stemme til at ytre os og sige fra og til.

Som børn var vi fanget. Som voksne kan vi se tilbage og være med det indre barn, som har båret på løgne, bedrag, misbrug.
Vi kan tilgive os selv for stadig at have smertensbarn i vores indre. Vi kan få hjælp.
Vi behøver ikke være slaver af en forgangen fortid, som ikke længere er.

Historierne kan vi ikke ændre, men vi kan stoppe det indre misbrug der stadig sker ved at vi tror på den historie der skete da vi var 1, 5, 7 eller 12 år.

Vi kan lære at tilgive os selv. Sende lys til episoden. Bruge de følelser der aktiveres til at komme videre i vores liv.

På et tidspunkt vil historien være saga blot, og vi vil tiltrække et eller flere mennesker med nogenlunde den samme historie som vi selv havde. Vi vil kunne lytte i stilhed og tænke i det indre, der har jeg også været, jeg overlevede, det vil du også gøre. Og derved blev din smerte til visdom der kunne hjælpe din næste.

Så svaret på hvad er tantra, Det er en evig transformation i modet til at dele og være med i livet lige nu.

Hvad kan tantra - Livsglædecentret

Vil du læse mere om hvad tantra er og hvad det kan så kan jeg anbefale dig at kigge på tantra uddannelsen